Tilburgse wijnkoperij wint zilver bij verkiezing Beste Brabantse Aspergewijn

Wijnkoperij van Bilsen uit Tilburg heeft opnieuw hoge ogen gegooid tijdens de jaarlijkse verkiezing voor Beste Brabantse Aspergewijn. Na vijf jaar op rij goud te hebben gewonnen, behaalde de aspergewijn van Van Bilsen dit jaar de eervolle zilveren titel.

De wijn waarmee de Tilburgse wijnkoperij de podiumplaats bereikte, is de Truffaut Sauvignon/Pinot Gris 2016 van de Franse wijnproducent Badet Clément. “Een bijzonder geslaagde wijn, met aroma’s van groene appel, peer en zelfs een hint van asperges”, aldus Jan Aartsen, eigenaar van Wijnkoperij van Bilsen. “Door de heerlijke fruitige en frisse smaak en milde tonen van honing in de afdronk, past de wijn perfect bij Brabantse aspergegerechten!”

Trots op eervolle tweede prijs

Elk jaar in februari reikt het Brabants Asperge Genootschap de prijs uit voor Beste Brabantse Aspergewijn. Wijnkoperijen uit Noord-Brabant krijgen de kans een wijn in te zenden. Op basis van een blinde proeverij kiest een jury de wijn die het beste past bij asperges bereid op Brabantse wijze. Wijnkoperij van Bilsen was vanaf 2012 vijf jaar op rij verantwoordelijk voor de winnende wijn. Afgelopen 20 februari behaalde hun keuze de tweede prijs van in totaal 23 inzendingen. Jan Aartsen: “Wij zijn enorm trots dat onze wijn weer zo goed wordt beoordeeld. We nemen dit jaar niet de beker mee naar huis, maar de fles Truffaut is onze trotse trofee.”

Vanaf maart verkrijgbaar

De Truffaut Sauvignon/Pinot Gris is rond 15 maart exclusief verkrijgbaar bij Wijnkoperij van Bilsen aan de Korvelseweg 45 in Tilburg en via de webshop. De Hauts de Margon – in 2015 en 2016 de winnende aspergewijn – ligt vanaf 20 maart weer in de winkel. Bij bestellingen vanaf twaalf flessen of € 70,- bezorgt Wijnkoperij van Bilsen de wijn gratis thuis.