Nieuws

Let op! Dit artikel is al 365 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse woontrends van 2019

Je gaat binnenkort je huis verbouwen en wilt graag meegaan in de laatste trends. Of je gaat voor de eerste of tweede keer verhuizen en bent druk op zoek naar een nieuw interieur. In beide gevallen wil je wel graag meegaan in de woontrends van 2019. Pinterest staat er immers helemaal vol van.

Stap je de AaBe Fabriek in Tilburg binnen of loop je over het Pieter Vreedeplein, dan merk je al snel dat er een aantal woontrends het interieur domineren in 2019. Om je alvast op weg te helpen, lees je hier een aantal handige trends die je direct toe kunt passen.

Authenticiteit en pure structuren

Het perfecte beeld is vandaag de dag niet meer weg te denken op Facebook en Instagram, maar hierdoor ontstaat er op woongebied een felle tegenreactie. De behoefte aan tegenreactie, puurheid en echtheid wordt hierdoor steeds duidelijker. In het interieur zie je bijvoorbeeld natuurlijke patronen, onbewerkte materialen als marmer, natuursteen en houd en grove structuren. Maar ook de kranen in de keuken kunnen bijvoorbeeld uitgevoerd worden in koper. Om deze trend eenvoudig door te voeren in je keuken, kan het inschakelen van een loodgieter Tilburg een fijne uitkomst bieden.

Op het gebied van decoratie kun je honingraat patronen, gebakken materialen, perforaties, wafelstructuren en gelaagdheid verwachten. Of je dit nu verwerkt in behang voor op de muur, een leuk tegeltje waarmee je kleur geeft aan je toilet of in accessoires, de mogelijkheden zijn er allemaal. Combineer basiskleuren zoals zwart, wit en bruin met warme kleuren als honing, terracotta en okergeel. Combineer dit met een strakke visgraatvloer of een moderne gietvloer en jouw interieur is om door een ringetje te halen!

Woontrends

Back to basic met invloeden uit de natuur

Leef of werk je in de stad, dan wordt je iedere dag weer blootgesteld aan tientallen prikkels. Hierdoor verlang je regelmatig naar een rustmomentje om jezelf even helemaal op te laten. Je wilt relaxen en de rust vinden. Waarom doe je dit niet gewoon thuis? Haal een stukje natuur naar je interieur en ga back to basic. Gebruik aardse kleuren, natuurlijke vormen en zachte tinten als een zandkleur en poeder roze. Ook zijn gietvloeren vandaag de dag te verkrijgen in deze zachte kleuren. Op het gebied van meubilair kun je denken aan rotan, wol, vilt, riet en bamboe. Je creëert moeiteloos een echte oase van rust. Laat je interieur daarnaast leven en sla flink wat planten in. Niet alleen zorg je hiermee voor een urban jungle, je bevorderd ook de zuurstof in je woonkamer, badkamer of slaapkamer.

Ga slim om met de ruimte die je hebt

Heb je jouw eerste starterswoning gekocht of woon je al enkele jaren in de stad? In beide gevallen is de kans groot dat je woning niet heel ruim is. Klein maar fijn, zo kun je jouw stekje het beste omschrijven. Maar ook al is jouw woning klein, het wil niet zeker dat je ruimte benauwd aanvoelt. Ga slim om met de ruimte die je hebt en kies voor modulaire inrichting. Transformeer het leefgedeelte tot jouw werkplek en zorg voor voldoende kastruimte. Een kast op maat kun je laten maken door een timmerman. Wel zo handig, want de expert weet als geen ander hoe jouw ruimte het beste kan worden ingedeeld.

Reageer op dit bericht