Nieuws

Tilt
Let op! Dit artikel is al 1303 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Een jaar tjokvol literatuur bij Tilt

Tilt presenteert haar plannen voor een nieuw literair jaar. Zo voegt de organisatie een nieuwe naam toe aan de line-up van de zevende editie van het Tilt Festival: auteur Dimitri Verhulst. Daarnaast organiseert Tilt samen met boekhandel Gianotten Mutsaers vier keer op de woensdagochtend de nieuwe leesclub ‘Lees!’, met boeken van onder andere Christiaan Weijts en Sunny Bergman.

Tilt Festival

Nightwatch: Literair concert van Dimitri Verhulst op Tilt Festival Op woensdag 29 maart, de eerste dag van het Festival, is er een broeierig liveoptreden in muziekpodium Paradox. Schrijver Dimitri Verhulst, pianotrio Too Noisy Fish en videasten Trisha De Cuyper en Jan Lapeire spelen Nightwatch, een driedimensionale thriller met filmmuziek, jazz, spoken word en film. Verhulst wordt gezien als een van de grote schrijvers van de Lage Landen. Zijn werk verscheen in meer dan twintig talen en werd bekroond met verschillende literaire prijzen. Enkele romans van zijn hand zijn De helaasheid der dingen en Kaddisj voor een kut. Tijdens Nightwatch brengt Dimitri Verhulst zijn tekst live in ‘spoken word’ én in zang.

Eerder werd al bekend dat writer in residence Yves Petry, Astrid Roemer, De Optimist en Talent op Tilt deel uitmaken van het festivalprogramma. Dit Festival vindt plaats van 29 maart t/m 1 april in de Willem II Straat in Tilburg.

Lees!

Lees! je mee? De leesclub van Tilt en Gianotten Mutsaers Tijdens de leesclub bespreken lezers onder leiding van een bevlogen gespreksleider in kleine groep boeken van auteurs Christiaan Weijts, Sunny Bergman, Yves Petry en Lieke Kézér. Lezers kunnen zich aanmelden voor een van de leesclubs of een ticket aanschaffen voor alle vier de bijeenkomsten. Kinderen mogen gezellig mee, er is oppas in de boekhandel aanwezig.

Reageer op dit bericht