Nieuws

Tilt-festival
Let op! Dit artikel is al 260 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Dit weekend in Tilburg: Tilt Festival 2019 met meer dan 50 schrijvers en performers

Vorig weekend werd er al afgetrapt met Straat op Tilt, een voorproefje van waar we het nu over gaan hebben: Tilt Festival 2019 in Theater de Nieuwe Vorst. Wil je erbij zijn? Tickets zijn nog verkrijgbaar!

Tilt Festival

Het Tilt festival vindt dit jaar plaats op 30 maart. Meer dan 50 schrijvers, performers en dichters zijn aanwezig en vertellen verhalen. Dit kan in de vorm van een boek, podcast of zelfs een graphic novel. Een ding hebben al deze verhalen gemeen: ze beginnen bij de taal. Door middel van taal brengen zij hun verhaal tot leven.

Tilt Festival staat voor drie dingen: talent uit Noord-Brabant en Vlaanderen de kans geven zich te ontwikkelen, nieuw publiek bereiken door middel van literatuur en literatuur samenbrengen met andere kunstdisciplines.

Verschillende zalen

Er zijn dit jaar weer vier zalen waar je kunt genieten en luisteren naar colleges, schrijvers en nog veel meer. We hebben ze hieronder even voor je op een rijtje gezet:

  • Grote zaal: in een grote zaal horen natuurlijk grote namen. In de grote zaal kun je van landelijk tot jong talent en van muziek tot spraakmakende schrijvers vinden.
  • Kleine zaal: de kleine zaal is bedoeld voor kleine colleges. De kleine colleges hebben echter wel grote onderwerpen. Denk daarbij aan onderwerpen als wie is de vrouw? Wat is haar identiteit? De colleges duren een kwartier en daarnaast is er ruimte voor vragen.
  • Rode salon: samen met Stella Bergsma gaat Jeroen de Leijer de boel flink laten ontsporen. De Rode salon wordt omgetoverd tot radiostudio.
  • The stage: Onias Landveld, stadsdichter van Tilburg, heft een vet programma samengesteld in deze salon. Woordkunstenaars kunnen hier hun energie en teksten kwijt.

Op dit schema is te zien welke performer wanneer op gaat treden. Ook kun je zelf een blokkenschema samenstellen op de website zodat je je favoriete schrijvers niet hoeft te missen.

Writer in residence

Al zo’n zes jaar nodigt Tilt een ‘writer in residence’ uit op het festival. Dat houdt in dat een schrijver een week in Tilburg verblijft en de stad gaat proeven. Hij of zij gaat mensen ontmoeten uit Tilburg en ondertussen schrijft hij over de stad. Dit jaar koos Tilt schrijver Fikry El Azzouzi uit, die vervolgens het boekje ‘Sidi’ schreef. De novelle Sidi wordt gepresenteerd op het festival zelf. Het is een magisch en realistisch boekje geworden met Tilburg als achtergrond!

Reageer op dit bericht