Tina Bachmann naar Were Di Tilburg

De selectie van Were Di Tilburg Dames 1 voor komend seizoen is rond. Daar maakt ook Tina Bachmann, oud-olympisch en – Europees kampioene, deel van uit.

Tina Bachmann (36) was afgelopen WK nog actief voor de Duitse nationale ploeg. De laatste seizoenen speelde zij bij OZ. Tina combineert het spelen bij Were Di Tilburg met een trainersloopbaan in Duitsland. Zij gaat dit seizoen aan de slag als coach bij de mannen van Bundesliga-club HTC Uhlenhorst. Op zondag zal ze dan voor het eerste team van Were Di Tilburg uitkomen.

Ambitie
“Een hockeybeest als Tina kan niet van de één op de andere dag stoppen met hockeyspelen”, vertelt Thomas Groels, coach van Were Di Tilburg D1. “Als ploeg en begeleiding kunnen wij enorm veel van zo’n speelster leren. Wij hebben met haar en de groep goede afspraken gemaakt. Daarnaast laten we zien dat Were Di Tilburg een ambitieuze club is, die een vaste plek in de top van de overgangsklasse wil gaan bezetten.”

Meer speelsters
Naast Bachmann zijn ook nieuwe speelsters als Ellen Horsten (ex-MOP), Marlou Blaas (ex-HC Tilburg) en Michelle Verheijen (ex-Houten) aangetrokken.