Nieuws

Kerstvakantie
Let op! Dit artikel is al 415 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tip voor de kerstvakantie: TextielMuseum extra geopend met leuke activiteiten voor de kids

Heb je zin in een leuk en verantwoord uitstapje in de kerstvakantie? Een bezoek aan het TextielMuseum is het perfecte familie-uitje! Ze zijn geopend op tweede kerstdag en oudejaarsdag. Er is in het museum van alles te beleven voor jong en oud. Terwijl de kinderen meedoen aan een van de kinderactiviteiten, neem je zelf een kijkje in de oude textielfabriek, een van de kunst- en design tentoonstellingen, of het hypermoderne TextielLab.

Foto: Tommy de Lange

Het museum heeft maatregelen getroffen om iedereen een prettig en veilig bezoek te bieden.

Familieactiviteiten

Een bezoek aan het TextielMuseum is voor kinderen een ware ontdekkingstocht. Doe bijvoorbeeld mee aan de activiteit Speur & Ontdek en ervaar aan de hand van verschillende opdrachten hoe het voelt om een kunstenaar of tentoonstellingsmaker te zijn. Wandel met het TextielMuseum in een boekje door het TextielLab om alles te weten te komen over de verschillende textieltechnieken die hier toegepast worden. Of speel het Museum Dobbelspel en ontdek op een speelse manier wat textiel kan doen. Ook voor volwassenen zijn er verschillende workshops tijdens de kerstvakantie. Ontwerp bijvoorbeeld een lichtobject dat helemaal past in jouw interieur, met een Japanse vlechttechniek en de mooiste garens.

Tentoonstellingen

Bezoek diverse kunst- en design tentoonstellingen in het museum. Zo stap je in de tentoonstelling ‘Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk‘ in de wondere wereld van de Nederlandse ontwerper en ontdek je de hoogtepunten uit haar 20-jarig oeuvre. In de tentoonstelling ‘Rode draden | Oude en nieuwe verhalen in kunst en design’ ontdek je aan de hand van persoonlijke verhalen en culturele perspectieven dat er meer dan één verhaal over onze wereld te vertellen valt. Ook presenteren de Kunstkameraden – jonge nieuwkomers die samenwerken met kunstenaars – hun werken binnen het thema ‘vlinder’, waarmee ze hun persoonlijke kijk op de wereld delen.

Tickets & openingstijden

Het is noodzakelijk om voorafgaand aan je bezoek een ticket en tijdslot te reserveren. Dit kan via de website van het museum of door te bellen naar 013-5494564. Daarnaast is het voor alle bezoekers vanaf 13 jaar verplicht om een mondkapje te dragen.

Dinsdag tot en met vrijdag: 10:00-17:00
Zaterdag en zondag: 12:00-17:00

Openingstijden in de kerstvakantie:

  • Zaterdag 26 december: 12:00-17:00
  • Donderdag 31 december: 10:00-17:00
  • Vrijdag 25 december en 1 januari: gesloten