Nieuws

veilig werken op vakantie
Let op! Dit artikel is al 103 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tips van IT Support Groep om veilig te werken op vakantie

Tijdens de vakantie leg jij het werk het liefste opzij. Maar het kan natuurlijk zijn dat er iets dringends is wat snel moet worden opgelost. Wellicht pak jij dan snel je laptop en telefoon erbij en ga je aan de slag. Maar dat is niet zonder gevaren. IT Support Groep uit Tilburg geeft je tips zodat jij veilig kunt werken op vakantie. 

Zo kun je ook op vakantie veilig je mails beantwoorden, offertes versturen of accepteren en eventueel aansluiten bij een meeting.

#1: Controleer of het Wifi netwerk betrouwbaar is

Als je verbinding maakt met openbare wifi-netwerken of hotspots is het voor anderen erg makkelijk om toegang te krijgen tot jouw device. Alle informatie op jouw telefoon, laptop of tablet kunnen ze dan zien. Via het openbare wifi-netwerk kunnen anderen niet zien waar jij mee bezig bent. Als je hier een melding van krijgt maak dan ook geen verbinding. Maak zo min mogelijk gebruik van een wifi netwerk zonder wachtwoorden, als het niet anders kan: voer geen wachtwoorden, persoonlijke gegevens of inlognamen in. Maak een 4G-verbinding als je toch vertrouwelijke informatie moet versturen.

#2: Gebruik een VPN-verbinding

Een VPN (Virtual Private Network) is een soort privé netwerk binnen een groter netwerk. Deze VPN zorgt ervoor dat je verbinding kunt maken met het interne netwerk alsof je met je laptop of tablet op kantoor bent.

#3: Versleutel je apparaten

Wanneer je de gegevens op je laptop versleutelt, worden ze gecodeerd oftewel beveiligd zodat anderen niet zomaar toegang krijgen. Dit is zowel voor Windows als voor Mac (gratis mogelijk).

#4: Zorg dat je telefoon of laptop vindbaar is

Installeer op Android toestellen ‘Find my droid’ en op Iphone/Ipad ‘Find my Iphone/Ipad. Je kunt hiermee op afstand je toestel ontgrendelen en wissen. Daarnaast kun je zien waar je toestel ongeveer is.

#5: Pas op met social media

Om jezelf te beschermen tegen inbraakgevaar wordt er vaak gezegd dat je beter niets op social media kunt zetten als je op vakantie bent. Daarnaast kun je via sms of email misleidt worden door cybercriminelen die informatie van jouw social media gebruiken om je via e-mail of sms op te lichten. Dit heet social engineering.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de diensten die IT Support Groep uit Tilburg levert en de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Check dan vooral de website.