Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1595 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Top 13 attracties die je niet mag missen op de Tilburgse Kermis

Natuurlijk houden we van mierzoete suikerspinnen, biertjes drinken en mensen kijken tijdens de Tilburgse Kermis. Maar waar het echt om draait? Dat zijn de 230 attracties! Wil jij je geld besteden aan een ritje dat zeker de moeite waard is? Bekijk dan de dertien favoriete attracties van de Tilburgse Rick van Miert. Deze kermisfan studeerde HBO Theme Park Management, bezocht wereldwijd de mooiste attractieparken en weet alles over de attracties op de Tilburgse kermis. 

#13 Power Wave

Locatie: Besterdplein
Origine: Eind jaren ’80 werd deze attractie in Duitsland geproduceerd
Pluspunt: Plezier voor de hele familie
Minpunt: Geen ruimte voor de grote knuffels die je hebt gewonnen
Waarom een aanrader? De ronddraaiende bakjes van deze octopus geven een extraatje aan je rit. Niet alleen om in te zitten, maar ook om naar te kijken. Deze attractie komt dit jaar weer goed onderhouden terug naar de kermis en is een topper voor velen.

#12 Around the World

Locatie: Spoorplein
Origine: Deze attractie is gebouwd door J.H.A. van der Beek in Zaandam en is een écht Nederlands fabricaat.
Pluspunt: Je kunt uitkijken over de hele stad
Minpunt: De attractie is windgevoelig
Waarom een aanrader? Midden op het Spoorplein valt deze 60 meter hoge attractie zeker op. Twijfel je of je wel durft? Het uitzicht alleen is al de moeite waard! De attractie gaat niet heel hard, vooral de hoogte maakt het spannend. Een unieke attractie op een top locatie.

#11 X-Factory

Locatie: Piusplein
Origine: Een Nederland fabricaat van het Gelderse bedrijf KMG. De opbouwtijd is opvallend: met twee man werk staat deze attractie in 1 à 2 uur.
Pluspunt: Spektakel voor de hele familie én verkoeling door het water
Minpunt: De beweging is simpel
Waarom een aanrader? Er wordt gespeeld met water en dat maakt het niet alleen leuk om in te zitten, maar ook om naar te kijken. Het is een lust voor het oog en genieten voor groot en klein.

#10 Heartbreaker

Locatie: Burgemeester Broxlaan
Origine: Deze attractie is in 2007 gebouwd in het Friese Terband met de Verenigde Staten als bestemming. Twee jaar laten kwam deze terug naar Europa.
Pluspunt: Een leuke intense ervaring op een relatief kleine oppervlakte
Minpunt: Weinig variatie in beweging
Waarom een aanrader? Het ziet er klein uit, maar dit is een monster om in te zitten. Als je eens pittig aangepakt wil worden, moet je hier zeker in. Kijk je liever toe hoe je vrienden hier in gaan? Dan is dit een vermakelijke attractie om naar te kijken.

#9 Ghost Rider

Locatie: NS-plein
Origine: Deze attractie is gemaakt in Duitsland bij fabrikant Huss Rides. Zij maken al meer dan dertig jaar attracties voor kermissen en attractieparken.
Pluspunt: Een spektakel om te zien, zeker in het donker
Minpunt: Erg intens, daar moet je van houden
Waarom een aanrader? Deze attractie verbluft je visueel, zeker in de avond staan er elk jaar veel mensen te kijken bij de indrukwekkende lichtshows van deze attractie. Voor wie er ingaat: dit is een pittig ding. De attractie bestaat uit een draaischijf met draaiende bakjes die alle kanten – zelfs ondersteboven – op gaan.

#8 Spinning Coaster XXL

Locatie: Besterdplein
Origine: Deze achtbaan komt uit Frankrijk van het bedrijf Reverchon
Pluspunt: De draaiende wagentjes en de relatief lange baan
Minpunt: De baan is wat schokkerig
Waarom een aanrader? Deze baan is langer dan de gemiddelde kermis achtbaan van dit type. Er is een extra stuk aangezet waardoor er twee extra afdalingen zijn, dat verklaart ook meteen de XXL in de naam. Door de uitbreiding is de baan 17 meter hoog (ipv. 13 meter) en duurt een ritje een minuut langer. Leuk om naar te kijken en extra waar voor je geld.

#7 Haunted Mansion

Locatie: Paleisring
Origine: Deze Italiaanse attractie bestaat sinds 2005 en stond meerder keren op de Tilburgse kermis. Opvallend: deze attractie kost veertien uur om op te bouwen met vijf man.
Pluspunt: De aankleding aan de binnen- en buitenkant is goed en de hangende wagentjes zijn opvallend
Minpunt: De attractie is eng, daar moet je van houden
Waarom een aanrader? Dit spookhuis valt in de smaak door de hangende wagentjes. Aan de buitenkant is deze attractie een lust voor het oog, ze doen er alles aan om de beleving naar buiten te brengen. Binnen wacht een ervaring die je haren overeind doet staan, griezelige schrikpret dus!

#6 Air

Locatie: Piusplein
Origine: Deze attractie werd gebouwd in Duitsland en is eigendom van een Engelse exploitant. Air is bijzonder, er zijn wereldwijd maar drie exemplaren.
Pluspunt: Intense attractie, vermakelijk om naar te kijken
Minpunt: Intens, dus daar moet je tegen kunnen
Waarom een aanrader? Deze attractie is maar zelden te vinden buiten de UK en is dus uniek in Tilburg. Tijdens het ritje op dertig meter hoogte draai je alle kanten op. Door de indrukwekkende LED-verlichting geeft Air ’s avonds een mooi effect. Mooi dus om te kijken en goed om in te gaan als je een sterke maag hebt.

#5 Tsunami

Locatie: NS-plein
Origine: Vroeger ging deze attractie als Discovery door het leven, maar de Nederlandse kermisbouw KMG paste de attractie aan naar de huidige vorm van Tsunami
Pluspunt: Goed vermaak, om in te zitten en naar te kijken
Minpunt: Niet handig met een volle maag
Waarom een aanrader? De Tsunami is een bank met zitje waarmee je alle kanten op gaat. Uniek aan deze roll-over attractie is de bouw in eigen land én de armen die onafhankelijk van elkaar bewegen waardoor de bank schuin hangt. ‘Spin and puke ride’ is een term die zeker geldt voor deze attractie en een sterke maag is dus een vereiste.

#4 Euro Coaster

Locatie: NS-plein
Origine: Deze achtbaan werd in 2000 gebrouwd door de Franse bouwer Reverchon.
Pluspunt: Leuk uiterlijk en een unieke baan
Minpunt: Het is een korte rit en de baan is schokkerig
Waarom een aanrader? Deze achtbaan is uniek in kermisland vanwege het hangsysteem, ook wel Glider genoemd. De Euro Coaster is wat ruw, maar dat is juist de charme van deze attractie.

#3 Das Omen

Locatie: Burgemeester Broxlaan
Origine: Deze attractie – zoals de naam doet vermoeden – is afkomstig uit Duitsland. Omen betekent in het Latijn voorteken, wat natuurlijk past bij het spookhuis.
Pluspunt: Mooie aankleding én een cakewalk
Minpunt: De attractie is Duits-gesproken
Waarom een aanrader? Deze mooi aangeklede attractie is een combinatie van een cakewalk en spookhuis. De schrikeffecten volgen elkaar goed op en het decor is goed griezelig. Voor de bangeriken die niet durven is het ook goed vermaak: de buitenkant ziet er gaaf uit.

#2 Panoramatoren

panoramatoren

Foto: kermis.wordpress.com

Locatie: Heuvelplein
Origine: Deze attracties is van dezelfde exploitant als nummer 12: Around the World. De Panoramatoren bestaat sinds 2013 en wordt regelmatig los gebruikt bij evenementen.
Pluspunt: Een prachtig uitzicht en de attractie is rustig
Minpunt: Dit is niets voor de mensen die van sensatie en snelheid houden
Waarom een aanrader? Deze attractie heeft nooit eerder op de Tilburgse kermis gestaan. Je stapt in de grote ronde cabine en gaat naar boven, hier krijg je de kans eens rustig rond te kijken. Het is een leuk alternatief voor de Hoogaatie en geeft een prachtig uitzicht over de stad. De Panoramatoren is tachtig meter hoog en geeft ons oma ook gezellig de kans om mee te gaan zonder haar kunstgebit te verliezen.

#1 Poseidon

Locatie: Spoorplein
Origine: Gebouwd door de Franse bouwer Reverchon die al sinds 1976 dit type attracties maakt.
Pluspunt: Erg leuk voor de hele familie, tof om naar te kijken en je krijgt verkoeling door het water
Minpunt: Als je niet graag nat wordt, moet je hier niet in gaan.
Waarom een aanrader? Voor het eerst komt deze waterbaan naar de Tilburgse kermis. Deze attractie is echt een must-see en een must-do. Poseidon pakt grootser uit dan menig attractie en dat zit hem vooral in de aankleding van de rit. Je komt grote objecten tegen en de attractie is aangekleed met Griekse beelden. Tijdens de rit stap je in een boomstam waarmee je meerdere keren naar beneden in het water stort. Op warme dagen van de kermis is dit een welkome verfrissing. Het ziet er leuk uit en is uniek voor de kermis. Dit is dé aanrader die je niet mag missen dit jaar.

Attracties

In totaal staan er 230 attracties op de Tilburgse kermis, check hier de volledige attractielijst. Volgens Rick van Miert zijn dit de 13 absolute toppers. De ritprijzen zijn afhankelijk van vraag en aanbod. Nog een tip van Rick: kom je op rustige momenten? Dan is de prijs vaak lager bij deze attracties.

Over Rick van Miert

De Tilburgse Rick van Miert (27) is in 2013 afgestudeerd aan de HBO studie Theme Park Management (NHTV Breda). Hij werkt sindsdien bij de Efteling en bezoekt in zijn vrije tijd de mooiste attractieparken over de hele wereld. Zijn droom is om video/film montages te combineren met zijn passie voor thema en attractieparken. 

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis:

Reageer op dit bericht