Trappers dicht bij vijftiende titel

De Trappers wonnen afgelopen zondag de vierde wedstrijd in de best of seven serie in de strijd om het landskampioenschap tegen de Flyers uit Heerenveen. Dit resultaat zorgt ervoor dat de Trappers nu in de onderlinge serie met 3-1 voorstaan. Dit betekent dat de Trappers nog maar één overwinning nodig hebben om voor de vijftiende keer landskampioen te worden.

Wedstrijd van afgelopen zondag

Afgelopen zondag wonnen de Trappers in een goed gevuld ijssportcentrum met 3-2. Doelpunten aan Tilburgse zijde werden gemaakt door Ivy van den Heuvel, Maarten Brekelmans en Diederick Hagemeijer.

Kampioenswedstrijd

Aanstaande woensdag (18 maart) spelen de Trappers in Thialf tegen een Heerenveen dat moet winnen. Wanneer de Trappers hun hoofd koel houden is het landskampioenschap heel dichtbij. Mocht het aanstaande woensdag niet lukken in Thialf, dan kunnen de Trappers het aanstaande vrijdag in eigen huis afmaken.

Historie

De Trappers kunnen zoals eerder vermeld voor de vijftiende keer landskampioen worden. Eerder wisten ze al 14 keer de nationale beker te winnen en vier keer de Ron Berteling-schaal. De Flyers uit Heerenveen werden zevenmaal landskampioen en wonnen tien keer de beker. De Flyers zullen gebrand zijn om weer eens een prijs te pakken. De laatste keer dat ze een prijs wonnen is dertien jaar geleden. In het seizoen 2007 – 2008 ging de finaleserie ook tussen de Trappers en de Flyers. De Trappers wonnen uiteindelijk met 3-1 en daarmee werden ze voor de dertiende keer landskampioen.

Bijzonder landskampioenschap

Voor de Trappers kan dit landskampioenschap een heel bijzondere worden. Volgend jaar gaan ze namelijk deelnemen aan de Duitse Oberliga. Ook de Flyers gaan deelnemen aan de Duitse Oberliga, het derde niveau van Duitsland. Aangezien er maar vijf clubs meedoen aan de huidige Nederlandse Eredivisie heeft deze competitie volgens de IJshockeybond geen bestaansrecht meer. Vandaar dat beide clubs, die ook beide hun zaakjes op orde hebben, hun entree maken in de Oberliga. Dit kan zomaar betekenen dat de vijftiende landstitel ook de laatste is!