Trappers voor de vijftiende keer landskampioen

Voor de vijftiende keer zijn de Destil Trappers landskampioen geworden in de Nederlandse ijshockeycompetitie. In een bloedstollend finaleduel tegen de Unis Flyers Heerenveen op vrijdag wisten ze met 5-4 te winnen in eigen huis.

Snelle start

Destil Trappers volgt zichzelf op als landskampioen ijshockey. Daarmee wint de ploeg van coach Gardner de best-of-seven serie met 4-2. Binnen een minuut stond het ijssportcentrum al te springen om het eerste punt van Steve Mason. Al snel kwam daar een tweede punt bij van Ivy van den Heuvel. De Flyers lieten het er niet bij zitten en zorgden voor het einde van de eerste periode voor een tegenpunt van Mitch Bruijsten.

Penaltyshots

De tweede periode sloten de Trappers af met een voorsprong van 4-2. Reden voor de Friezen om terug te knokken. Na een spannende derde periode zorgden ze voor de gelijke stand van 4-4. Met zwetende handjes keken de Tilburgse supporters toe hoe de Friezen net niet scoorden in de overtime. Gelukkig was daar Diederick Hagemeijer die tijdens de penaltyshots het verlossende en winnende punt maakte voor landskampioen Trappers.

Fotoreportage

Natuurlijk waren wij bij die mega spannende finalewedstrijd. Fotograaf Bas Haans maakte een fotoreportage van de wedstrijd en het uitbundige publiek. Bekijk hier het volledige fotoboek.