Trappers wint eerste twee play-off wedstrijden

De Trappers hebben de eerste twee wedstrijden van de onderlinge serie tegen Herentals gewonnen. De eerste wedstrijd werd met 3-0 gewonnen. Ook in de uitwedstrijd pakten de Trappers uit. Aan het eind van de game stond een 2-12 op het scorebord.

Game 1

In een met ruim 1500 toeschouwers gevuld ijsstadion gaf DESTIL Trappers ijshockeyles. Het team van Paul Gardner en Dennis ten Bokkel kwam sterk uit de startblokken en zette Herentals meteen onder druk. Met goed positiespel en spelend in een hoog tempo bestookte het vanaf de eerste minuut het doel van Hartigan. Na goed voorbereidend werk van Bastings en een op maat gegeven pass van Snetsinger was het in de vierde minuut van den Heuvel die met een “sniper” van achter een verdediger de doelman kon verschalken. Ruim vijf minuten later was het Basting die de 2-0 op het scorebord liet zetten op assist van van den Heuvel en wederom Snetsinger. In de fase hierna moest Herentals nogal eens aan de noodrem trekken om de Tilburgse scoringsdrang af te stoppen. Herentals is en blijft echter een taaie ploeg en wist tot halverwege de derde periode de “schade” tot 2 doelpunten beperkt te houden.

Was het in de tweede periode de paal die drie maal de redding bracht toen vervolgens van Biezen, Basting en Snetsinger het ijzer raakte dan was het wel de in bloedvorm verkerende doelman Hartigan die de meest zekere inzetten wist te stoppen. ‘De 3-0 is een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen’, vond Ivy van den Heuvel. ‘ Hun doelman stond op zijn kop en voorkwam drie tot vijf zekere goals. Bij sommige kansen stond ik zelfs al met mijn handen omhoog, maar op de een of andere manier kreeg hij er nog een hand, stick of legguard tussen.’ Ook een penalty-shot van Verkiel, einde tweede periode wist hij vlekkeloos te keren.

Tijdens Trappers 7e power-play van de avond was het Snetsinger die gebruik wist te maken van de Tilburgse overtal situatie. Goed opgezet door Smid en Bastings wist Snetsinger de puck van dichtbij binnen te schieten en de stand op 3-0 te brengen. Herentals was de hele wedstrijd niet bij machte om een stempel op de wedstrijd te drukken. De sporadische aanvallen werden door Meierdres uitstekend gekeerd en hij kon dan al in de eerste play-off wedstrijd een shut-out laten noteren.

Game 2

De Trappers gingen vlot van start en stonden binnen het kwartier met 0-3 voor. De goals werden gemaakt door Snetsinger, Mason en Bastings. In de tweede periode ging het er pas echt hard aan toe. De coach van Herentals werd naar de kleedkamer gestuurd. Daarmee is hij de komende twee wedstrijden geschorst

Ook het publiek deed een duit in het zakje. Er werd van alles en nog wat op het ijs gegooid na een vechtpartij tussen Hagemeijer en Hunt. Onder andere flessen en een container waren te vinden op het ijs.  Hunt en Hagemeijer mogen komende vrijdag in actie komen. Ondertussen liepen de Trappers rustig uit naar een 0-10 voorsprong. Eindstand is 2-12!