Nieuws

De actie Tulp voor Hulp was een groot succes
Let op! Dit artikel is al 438 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tulp voor Hulp brengt €189.123 op voor Rode Kruis

In totaal zijn er 189.123 bossen tulpen verkocht bij de Albert Heijn filialen. Voor elke verkochte bos ging €1,- naar Het Rode Kruis. Waardoor het rode kruis €189.123,- heeft opgehaald! Het opgehaalde geld wordt besteed aan noodhulp in Nederland.

Het Rode Kruis is blij met de opbrengst. “We kunnen het geld goed gebruiken. We zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze opleidingen, onder andere ter voorbereiding op ernstige calamiteiten in ons land,” aldus directeur Gijs de Vries van het Rode Kruis.

Tulp voor Hulp

Twee weken geleden werd de ‘Tulp voor Hulp verkocht bij alle Albert Heijn winkels die Bloemen & Planten verkopen. Van iedere bos tulpen die verkocht werd, ging een euro naar het Rode Kruis in Nederland. In het weekend van 3 en 4 maart waren ruim 800 vrijwilligers van het Rode Kruis aanwezig bij verschillende Albert Heijn-filialen om meer informatie te geven over de tulpenactie, noodhulp of andere Rode Kruisactiviteiten.

Noodhulp in Nederland

Het Rode Kruis verleent in ons land hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie of met de evacuatie en opvang van slachtoffers. Eind vorig jaar bijvoorbeeld hielpen vrijwilligers van het noodhulpteam mee bij het treinongeluk in Winsum.

Ze zijn daarnaast veelvuldig ingezet voor de hulpverlening aan vluchtelingen. Ook verlenen hulpverleners van het Rode Kruis EHBO bij grote en kleine evenementen, waarvan de Nijmeegse Vierdaagse de bekendste is.

Reageer op dit bericht