Nieuws

world beer awards stadsbrouwerij 013
Let op! Dit artikel is al 156 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Twee bieren van Stadsbrouwerij 013 winnen zilveren medaille tijdens World Beer Awards

Leuk nieuws voor Stadsbrouwerij 013 aan de Piushaven. Twee van hun bieren hebben namelijk een zilveren medaille in de wacht gesleept tijdens de World Beer Awards. De ‘You Trippin?!’ werd verkozen als twee na beste New England IPA. De Lumunus – trots van de brouwer – werd gehuldigd met een zilveren medaille in de categorie IPA Imperial/Double. 

Double NEIPA ‘You Trippin.?!’

In mei van dit jaar werd Silk Road gelanceerd. Die is de nieuwe bierlijn van Stadsbrouwerij 013. De Double New England IPA maakt deel uit van deze reeks die is geïnspireerd door andere culturen en landen. De fruitexplosie die je proeft in dit bier, halen de brouwers uit de mooiste hopsoorten. Door deze hoppen later toe te voegen, komt de nadruk van het bier op de frisse en fruitige aroma’s te liggen. Citrussmaken zoals grapefruit en lychee, maar ook tropisch fruit, maken deel uit van dit bier. ‘You Trippin.?!’ is een krachtig en dorstlessend bier en tevens een ontdekkingsreis door alles wat hop aan smaak te bieden heeft.

Lumunus

Een oude vertrouwde van Stadsbrouwerij 013 is de Lumunus. Het bier is nog altijd favoriet van de brouwer en vele anderen. Het is niet voor niets dat dit bier al meerdere keren in de prijzen is gevallen. De Belgian IPA kun je zien als combinatie van een klassieke Belgische tripel en een moderne IPA. Ondanks de complexe smaken heeft de brouwer dit bier prachtig in balans gebracht.

Proeven

Wil jij deze bieren proeven? Ga dan snel langs bij Stadsbrouwerij 013 aan de Piushaven. Ook is het mogelijk om het bier te bestellen voor thuis of het bier te kopen bij één van de vele verkooppunten in de stad.

Meer over de bieren van Stadsbrouwerij 013 lees je hier.