Nieuws

Let op! Dit artikel is al 78 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Twee professionele vuurwerkshows tijdens de jaarwisseling in Tilburg

Tijdens de jaarwisseling kun je in Tilburg op twee plekken genieten van professionele vuurwerkshows. Namelijk in de Reeshof en de Piushaven. Dit heeft als gevolg dat de omliggende gebieden van deze shows worden aangemerkt als vuurwerkvrije zones voor particulier vuurwerk. Lees snel verder. 

De gemeente heeft als ambitie om op termijn een vuurwerkvrije stad te worden. Benieuwd waar je de komende jaarwisseling vuurwerkvrije zones vindt? Check dan vooral deze interactieve kaart. 

Alternatief op zelf afsteken

De vuurwerkshows in de Reeshof en de Piushaven moeten een alternatief worden op het zelf afsteken van vuurwerk. Zo wil de gemeente dat de jaarwisseling een feest wordt voor iedereen. Meer informatie over de verschillende vuurwerkshows volgt later. Hoogstwaarschijnlijk staat de vuurwerkshow in de Reeshof op het programma in het Reeshofpark.

Buurtinitiatief vuurwerkvrije buurt

Voor iedereen die niet van vuurwerk houdt, kun je via de pagina vuurwerk jouw buurt opgeven voor het buurtinitiatief vuurwerkvrije buurt. Het buurtinitiatief vuurwerkvrije buurt betekent dat een buurt/straat een afspraak heeft gemaakt om geen vuurwerk af te steken op die locatie. Hiervoor kun je communicatiemateriaal aanvragen bij de gemeente, zoals posters en borden die dit buurtinitiatief kenbaar maken aan bezoekers van de buurt.

Let wel, het buurtinitiatief is niet hetzelfde als een vuurwerkvrije zone die door de gemeente is ingesteld. Vuurwerk afsteken is niet strafbaar op de plek waar een buurtinitiatief is gestart.

Meer informatie

Wil je meer informatie over vuurwerk in Tilburg? Check dan vooral deze pagina. Hier vind je ook welke plekken dit jaar vuurwerk mogen verkopen.