Nieuws

swim to fight cancer tilburg
Let op! Dit artikel is al 893 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tweede editie Swim to Fight Cancer Tilburg: groter, beter en toffer

Na het succes van vorig jaar had de organisatie van de Swim to Fight Cancer Tilburg één ambitie: in 2019 een nog mooier en groter evenement organiseren met vooral nog veel meer donaties voor kankeronderzoek. Groter gaat zeker lukken: van 364 zwemmers vorig jaar, naar bijna 500 dit jaar! En om erachter te komen of er ook meer geld voor het goede doel is opgehaald, moet je aanstaande zondag, 25 augustus 2019, naar de Piushaven komen!

Swim to Fight Cancer is een zwemevenement dat dit jaar voor de tweede keer in Tilburg wordt gehouden. Initiatiefnemer van Swim to Fight Cancer (StFC) is Fight cancer, een landelijke stichting die fondsen werft voor kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.

Programma

  • 13:00 uur: opening evenemententerrein en ontvangst deelnemers
  • Circa 14:00 uur: start kinderen en aansluitend G-team
  • Circa 14:30 uur: start individuele zwemmers
  • Circa 15.00 uur: start bedrijven- en vriendenteams
  • Circa 18:00 uur: bekendmaking opgehaalde bedrag
  • 18:15 uur: groot feest op de kade
  • 20:00 uur: einde event

Kom allemaal naar de Piushaven!

De Swims worden door een lokaal vrijwilligersbestuur georganiseerd. In Tilburg is Kristel Scheffers dit jaar voorzitter. Zij is nu al ontzettend trots op het evenement: “Het is hartverwarmend om te zien wat iedereen doet voor de Swim. Vele vrijwilligers komen ons op de dag zelf helpen. Onze trouwe en gulle sponsoren en leveranciers, zonder wie het evenement bij lange na niet zo mooi zou worden. De reddingsbrigade die zorgt voor de veiligheid van de zwemmers. De zwemvereniging die onze zwemmers training heeft gegeven. En natuurlijk vooral al die zwemmers, zonder wie er helemaal geen Swim zou zijn. Het is fantastisch om te zien hoe ze op vele creatieve manieren donaties binnenhalen. Van pannenkoeken bakken tot uitzwaaiontbijtjes: op alle mogelijke manieren wordt geld ingezameld voor kankeronderzoek. En daar doen we het tenslotte allemaal voor!”

Niet alleen voor de zwemmers, maar ook voor het publiek is er aanstaande zondag meer dan genoeg te beleven. Het evenemententerrein bevindt zich op de kop van de Piushaven: zwemmers starten vanaf het ponton rechts van RAK en finishen op het ponton links van RAK. Kristel Scheffers: “Hopelijk komt het publiek in grote getale om onze zwemmers door de laatste meters heen te helpen. Ondertussen zorgen wij natuurlijk voor genoeg entertainment!” Verschillende DJ’s zorgen voor fijne muziek en tussendoor zijn er zowel voor kinderen als volwassenen optredens van Bennie Solo. De weerberichten zijn goed, dus alle reden om zondag naar de Piushaven te komen!

swim to fight cancer

 

Reageer op dit bericht