Tweede G.S.B.W G-zaalvoetbaltoernooi een fantastische dag!

Op 10 januari 2015 vond in sporthal T-kwadraat te Tilburg de tweede editie van het GSBW G-zaalvoetbaltoernooi plaats. Er waren 17 teams, verdeeld over 2 leeftijdscategorieën (6 tot 12 en 12 tot 16) die het tegen elkaar op namen. Tussen de wedstrijden door was er de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende leuke voetbalactiviteiten van Voetbalparty, zoals snelheidsdoel en stropdas schieten. Zodoende waren de G-voetballers de hele dag lekker met voetbal bezig en genoten zij met volle teugen van het goed opgezette toernooi. 

Evenals vorig jaar, waren er ploegen uit heel Nederland vertegenwoordigd, waardoor ook de tweede editie weer een landelijke uitstraling kreeg. Voor het eerst dit jaar BVKM (Belangenvereniging van Kleine Mensen), en verder VV UNA, Olympus, OJC Rosmalen, PSV Poortugaal, Spoordonkse Boys, EBOH, Brederodes en uiteraard de blauw-witters van GSBW, die met 3 teams aan het toernooi mee deden. In de pauze van het toernooi trad Sietse van Berkel op, een ware BMX-virtuoos. Hij liet fantastische stunts zien op zijn BMX fiets. De kinderen, begeleiders en vrijwilligers konden tevens onder het genot van de beschikbaar gestelde lunchpakketten even bijkomen. Want voor het middagdeel stonden nog meer wedstrijden gepland, waaronder spannende kruisfinales (6 tot 12 jaar) die zouden bepalen welke ploeg op welke plaats zou eindigen.

Op het sportieve vlak ging bij de jongste leeftijdsgroep vv Rijen JG1 met de eerste prijs aan de haal en bij de junioren was het Rhelico  JG1 uit Rumpt die als beste uit de bus kwam. Onze GSBW-ers werden respectievelijk vijfde (JG3) en derde (JG1, JG2).

Om 16.15 uur was de prijsuitreiking. De bekers en medailles werden door de wethouder van de gemeente Goirle, Sjaak Sperber, en de mascotte van Willem II, Kingo, uitgereikt. Naast de beker en de medailles, ontving ieder team ook nog een teamfoto, een snoepzak en een goodiebag voor elke speler. De complimenten van de bezoekende verenigingen na afloop bevestigen dat het weer een geslaagd toernooi was: prima georganiseerd en sportief verlopen. Het is zeker weer voor herhaling vatbaar is. Daarom heeft de toernooicommissie alvast 9 januari 2016 in de agenda genoteerd.