Nieuws

marathon
Let op! Dit artikel is al 167 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tweede marathon strijkt neer in Tilburg en omgeving

Tilburg mag zichzelf een echte hardloopstad noemen. Van de Tilburg Ten Miles tot de Warandeloop en van de nieuwe kermisrun tot de tweede marathon die zondag 13 mei op het programma staat. De organisatie werkt er al maanden aan om de tweede editie  een fantastisch evenement voor de stad te maken. Het moet een nóg toegankelijker, goed georganiseerd hardloopfeest voor iedereen worden.

Foto’s: Corné Hannink

Nieuwe afstand: achtste marathon (5,27 KM)

Een duidelijk doel van de organisatie na de eerste editie; Marathon Tilburg voor een breder hardlooppubliek aantrekkelijk maken. Hardlopen is namelijk voor iedereen. Daarom is er deze editie een nieuwe afstand toegevoegd – de achtste marathon (5,27 KM). Deelname voor die afstand kan al vanaf 12 jaar!

marathon

Koningsplein wordt omgetoverd tot marathonplein

Vorig jaar was het warm, zeg maar bloedheet. Mede daardoor besloot de organisatie de starttijden voor de tweede editie iets te vervroegen en extra watersponzen in te kopen. De hele marathon start dit jaar om 9:30, de halve om 11:30 en de kwart en achtste om 11:45 uur. Met zowel start als finish op het Koningsplein. Het plein wordt omgetoverd tot sfeervol marathonplein. Van praktische zaken als een garderobe tot het welverdiende biertje erna, alles is hier te vinden.

Duizend euro voor winnaar hele marathon

Dit jaar ontvangt de winnaar van de hele marathon een mooi geldbedrag. Job van der Steen won de eerste editie in een strakke tijd van 2 uur, 31 minuten en 47 seconden. Spannend dus of deze tijd verbeterd wordt dit jaar.

Meer van mooi Tilburg in de aangepaste parcoursen

De reacties over de parcoursen van vorig jaar waren positief, toch zijn alle routes verbeterd. Tilburg heeft een levendige binnenstad en ook prachtig buitengebied. Dat wilde de organisatie dit jaar beter terug laten komen in de parcoursen. Alle afstanden starten op het Koningsplein en vanaf daar maken de lopers een rondje door de binnenstad. De hele en halve marathonlopers ‘schieten’ via de Piushaven het buitengebied in. De lopers van de kwart en achtste marathon gaan via de Piushaven terug naar het Koningsplein.

De route van de hele en halve loopt daarna door Moerenburg en langs het kanaal. De halve marathon slaat af naar Tilburg West, de hele loopt door voor een ‘rondje’ in de Reeshof. Na 21,1 of 42,195 kilometer bereikt iedereen via het centrum de finish op het Koningsplein. De volledige parcoursen, inschrijven, verhalen van deelnemers en ander nieuws zijn te vinden op www.marathon-tilburg.nl.

marathon

Inschrijven

De online inschrijving is inmiddels gesloten. Je kunt je alleen nog op de dag zelf inschrijven. Dit kan tot een half uur voor aanvang van de betreffende afstand.

De organisatie nodigt iedereen en in het bijzonder alle Tilburgers van harte uit om er samen een onvergetelijk en mooi hardloopfeest van te maken. Of je nou deelnemer, vrijwilliger of supporter bent.

Reageer op dit bericht