Nieuws

Let op! Dit artikel is al 4189 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tweede plekgedicht op gevel pand notaris Daamen

Op dinsdag 30 maart wordt het tweede ‘plekgedicht’ van Nick J. Swarth en Sander Neijnens verwezenlijkt. Het wordt aangebracht op de zijgevel van het pand van notaris Daamen, hoek Tuinstraat / Willem II straat. De tekst komt voor rekening van Swarth, de typografie is van Neijnens.

Het gedicht ‘blnde vlek’ is gemaakt binnen het KORT-project ‘Plekgedichten’. In het kader van dit project worden er op vijf locaties in de stad gedichten gerealiseerd, die qua vorm en inhoud aansluiten op de specifieke locatie waarop ze zich bevinden.

Het eerste plekgedicht, ‘dagelijks maal’, werd in mei 2009 gelegd in appels tijdens de manifestatie ‘Eetbaar Landschap’ in Moerenburg. Drie andere plekgedichten worden later in het voorjaar verwezenlijkt.

Swarth en Neijnens gaven eerder vorm aan het gedicht ‘mussenmanieren’ (Heuvelstraat, ter hoogte van de Pauluskerk) en de tekst op de oversteekplaats bij de Kattenrug.

De tekst van het gedicht ‘blnde vlek’ luidt:

wat een mens
toch in deze
woorden ziet
er staat
wat er staat
en zlfs dat niet

NOOT: de woorden ‘blnde’ en ‘zlfs’ zijn correct weergegeven.

De vormgeving van de tekst benadrukt het gegeven dat de betreffende muur, als gevolg van de compactheid van de stad terplekke, vrijwel alleen wordt waargenomen uit een hoek. Het resultaat is een bijzondere driedimensionaal effect, waarbij de tekst lijkt los te komen van de muur.

Het werk wordt aangebracht door Kees van de Ven.

Reageer op dit bericht