Arie is 11 jaar en groot fan van de Tilburgse Kermis. Hij kwam er drie jaar geleden de ‘Beuners’ tegen, een duo van Omroep Tilburg. Zij volgden hem en zijn broertje Tygo tijdens hun kermisbezoek. In 2015 kreeg dat verhaal een vervolg.

Kermisreporter Arie

“Vorig jaar postte ik een filmpje op YouTube waarin ik kermiswethouder Erik de Ridder interviewde. Dat was tijdens de opbouw van de kermis. Het was gewoon voor de lol, voor mezelf bedoeld. Maar Jordy, één van de Beuners, zag het filmpje, herkende me en nam contact op. Hij regelde dat ik voor Tilburg.com filmpjes mocht gaan maken op de kermis. Natuurlijk heb ik dat gedaan. Ik had een speciale pas waarmee ik overal toegang had en ging elke dag met de camera op pad. Ik ging in achtbanen, heb attracties bestuurd en heel veel mensen gesproken. Mijn interview met Kenny B tijdens de opening was te zien op allerlei zenders; van kermis TV tot SBS6!  Het was top, dat zou ik best vaker willen doen. Dus wie weet zien jullie me nog wel eens terug op tv.

Tijdens de opening vroegen ze me of ik in de Tower, de 90 meter hoge vrije val, wilde. Maar dat durfde ik niet! Ik durfde nooit ergens in, maar vorig jaar ben ik voor het eerst ook in verschillende attracties geweest. Voor de filmpjes maar ook omdat ik het leuk vond en niet meer eng. Zelfs met Ron Schuurkes, de presentator van één van de bekendste kermisprogramma’s van Tilburg. Ik wilde heel graag met hem over de kermis, voor één van mijn filmpjes, dus heb ik hem gevraagd en hij wilde er graag aan meewerken. Dat was super! Samen zijn we in de Eurocoaster geweest. En dit jaar ga ik zeker wél in de Tower.

Ik ben altijd een kermisfan geweest. We gaan naar veel kermissen in de buurt en natuurlijk altijd naar die in Tilburg. Ik ga al jaren kijken naar de opbouw, dat vind ik leuk om te zien. Maar niet zo leuk als de kermis zelf. Gewoon daar rondlopen, kijken en in attracties gaan: dat is het mooiste van de Tilburgse Kermis. Ik spaar er ongeveer een maand voor; jammer genoeg  ben ik dit jaar net na de kermis jarig, dus ik kan er niet mijn verjaardagsgeld uitgeven.”

Alles over de Tilburgse Kermis

Kermis in Tilburg 2016
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van de Tilburgse Kermis…de grootste online attractie van Tilburg!