Uittips Hemelvaartsdag Tilburg

Donderdag 29 mei is het Hemelvaartsdag. Ben je ook vrij en wil je er op uit? Lees dan deze tips om te zien wat er te doen is.

Shoppen
Let op als je dag al shoppend door wilt brengen. Niet alle winkels zijn geopend op de gebruikelijke tijden. Zo zijn de winkels op het Pieter Vreedeplein en de Emma Passage geopend van 12.00 uur tot 18.00 uur. Ook de winkels aan woonboulevard Leyparc zijn open van 12.00 tot 18.00 uur. Winkelen aan het Wagnerplein zit er niet in: deze winkels zijn op Hemelvaartsdag gesloten. Op zoek naar tweedehands schatten? Ga dan naar de vlooienmarkt op Leyparc woonboulevard (van 09:00 tot 16:00 uur) of naar Kringloop Tilburg (10.00 tot 17.00 uur).

Filmpremières en postersale
Op Hemelvaartsdag gaan er bij Pathé Tilburg nieuwe films in première. Zo zijn er voorpremières te zien van A Million Ways To Die In The West, Edge Of Tomorrow en Maleficent. Bekijk voor de tijden dit overzicht. Mocht je een toffe filmposter willen scoren, dan kun je terecht bij de Euroscoop. Daar wordt donderdag 29 mei een postersale georganiseerd. Tijdens de sale kun je filmposters en uniek promotiemateriaal bemachtigen. Tijdens deze Postersale zal Ride for Thijs zoveel mogelijk geld proberen op te halen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Toegang is gratis, je kunt er terecht van 12.30 tot 22.00 uur.

postersale euroscoop

Fotografeer de Spoorzone
Op 29 mei gaan de deuren van de Spoorzone- gebouwen open voor (amateur)fotografen. Voor €2,50 kun je tijdens de Spoorzone Fotografiedag tussen 11.00 en 18.00 uur de perfecte foto maken. Denk je dat jij de mooiste en meest sprekende foto hebt gemaakt van de Spoorzone? Stuur deze dan in en wie weet staat jouw foto op een setje ansichtkaarten, uitgebracht door de gemeente. Entreekaarten zijn op de dag zelf te koop aan de balie van Gebouw 88. Meer informatie over de fotografiedag vind je hier.

Vreemde dieren
Vrij met het hele gezin? Bezoek dan eens de vreemde dieren van dierenpark De Oliemeulen. Net als elke dag is het park ook op Hemelvaartsdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Momenteel staat De Oliemeulen in het teken van de insectenmaand. Dit duurt nog tot 1 juni 2014.

Dansen in Tilly
Zaterdag 31 mei en zondag 1 juni staat Tilburg in het teken van het Festival van het Levenslied. Kun je niet wachten tot het zien van de Hollandse tranentrekkers? Ga dan op Hemelvaartsdag om 16.00 uur naar De dag van het Levenslied. Café de Wijn geeft alvast een voorproefje op aankomend weekend. Is het levenslied niets voor jou? Loop dan eens binnen bij Cul de Sac. Daar speelt om 22.00 uur indie band Odonis Odonis. Lees hier meer over het optreden. Als je helemaal los wilt gaan, ga dan naar Meet The Streets #Hemelvaart in 013. Op de line-up staan Boaz van de Beats, DJ Irwan, DJ Flava, Morrison en Gwise.  Koop je kaartje in de voorverkoop voor €12,50 of aan de kassa voor €18,50.

daglevenslied

Zeikstad de Musical
Stichting Studentenmusical On Stage heeft een nieuwe productie: Urinetown: Zeikstad de Musical. De musical vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje waar water schaars is. Hebzucht, corruptie, liefde en reolutie staan centraal. Het thema is weliswaar plassen, maar het handelt over alledaagse zaken die ons allemaal raken. Benieuwd? Van 29 mei t/m 1 juni wordt Urinetown: Zeikstad de Musical elke avond om 20.15 uur gespeeld in Ladybird Skatepark. Lees hier meer over de muscial.

Urinetown

Meer tips?

Bekijk hier de agenda van Tilburg.com om te zien wat er nog meer te doen is. Heb je zelf nog tips? Laat het dan vooral achter bij de reacties onder dit bericht!