Uitzending ‘Mijn Stad Tilburg’ dit weekend op RTL4

mijn stad tilburg
In een land als Nederland, waar genoeg keuze aan unieke steden en dorpen is, is het lastig kiezen voor de perfecte ‘getaway’. In het derde seizoen van RTL Mijn Stad dompelt Jeroen Klinkers zich iedere aflevering onder in een andere Nederlandse stad en voelt zich voor een paar dagen inwoner.  
Mijn Stad Tilburg wordt zondag 23 oktober en 11 december rond 09:00 uur en zaterdag 7 januari rond 17:00 uur uitgezonden bij RTL 4.

Mijn Stad Tilburg

Jeroen gaat naar Tilburg, de veelzijdige stad in het zuiden van Nederland. Een stad die voornamelijk bekend staat om haar oude textielindustrie, maar ook om het grote aantal studenten dat in de stad te vinden is. Hij gaat op ontdekkingsreis, wil ontdekken en weten wat het typische karakter van de stad is. Hij gaat niet naar huis voordat hij Tilburg gezien en geproefd heeft.
Dit seizoen is documentairemaker Eric Velu als nieuwe scriptschrijver en regisseur aangetrokken. Hij tilt het programma naar een nieuw niveau. Eric Velu: “Ik was al fan van het programma en zie het als een mooie uitdaging om het karakter van de steden te verbeelden.”

Citymarketing Tilburg

Het programma komt tot stand in samenwerking met Citymarketing Tilburg, het Mondriaan Fonds, de Museumvereniging en Fonds Podiumkunsten. Zo wordt de stad zonder allerlei commerciële uitingen op een unieke en geloofwaardige manier gepresenteerd aan een breed publiek.