Nieuws

boek over koningsdag tilburg
Let op! Dit artikel is al 519 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Uniek boek over Koningsdag Tilburg binnen 50 uur in de boekhandel

Op donderdag 27 april 2017 viert koning Willem-Alexander zijn 50ste verjaardag in Tilburg. Ruim twintig fotografen en schrijvers gaan die dag vastleggen in een boek dat precies 50 uur na zijn aankomst in de boekhandels ligt.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, hun drie dochters en andere leden van de koninklijke familie verblijven op 27 april enkele uren in de stad en worden hier langs spraakmakende locaties geleid. Naast dit officiële programma zal de gehele stad in het teken staan van Koningsdag. Niet alleen de Tilburgers zijn getuigen van de feestelijkheden, ook vanuit heel Nederland komt men massaal naar het oranjegekleurde Tilburg.

Enkele maanden geleden ontstond bij de Tilburgse schrijvers Ronald Peeters en Ed Schilders het idee om een boek over dit bezoek te gaan maken. Het moest een mooi vormgegeven boek worden, gemaakt door diverse fotografen en schrijvers. Maar het meest bijzondere zou zijn dat het boek op 27 april zou worden samengesteld, vormgegeven en gedrukt, en dat het 50 uur na het bezoek van de koning aan Tilburg al in de boekhandels zou liggen.

Peeters en Schilders zijn beiden redacteur van de boekenserie In Tilburg die wordt uitgegeven door Gianotten Printed Media. En daar vonden zij een gewillig oor voor dit project. Dré Stevens, directeur van Gianotten Printed Media, zag het idee als een bijzondere uitdaging. Ook Citymarketing Tilburg bleek geïnteresseerd. Het boek is een prachtig promotiemiddel voor de stad, en het zou al na 50 uur aan koning Willem-Alexander kunnen worden aangeboden als aandenken aan zijn verjaardag in Tilburg.

Een boek met gevarieerde inhoud

Ronald Peeters en Ed Schilders gaan het redactieteam vormen en Berry van Oudheusden neemt de coördinatie van het boekproject op zich. Twintig fotografen en schrijvers gaan op pad om alle facetten van Koningsdag in Tilburg te registreren. Een team van redacteuren, ontwerpers, grafici en drukkers gaat die dag de uitdaging aan om de bijdragen van de schrijvers en fotografen te verwerken in een 144 pagina’s tellend prachtig gebonden boek.

De fotografen en schrijvers maken niet alleen een (foto)verslag van de ’13 werelden’ waarlangs koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de overige leden van de koninklijke familie lopen, maar ook van de vele feestelijkheden in het overige deel van de stad, zoals onder andere de Koningsnacht, Korvel, en het Leijparkfestival. Zij bezoeken ook locaties waar mensen geen gelegenheid hebben om bij de feestelijkheden aanwezig te zijn: Koningsvoorde en het TweeSteden Ziekenhuis.

Het boek bevat naast het verslag van het koninklijk bezoek in woord en beeld ook nog andere bijdragen. Speciaal voor deze gelegenheid worden er gedichten gemaakt door onder andere de stadsdichter, de junior stadsdichter en de campusdichter. Ook wordt er in een hoofdstuk aandacht besteed aan 250 jaar Oranje in Tilburg. Daarin het allereerste bezoek van een Oranje aan Tilburg, namelijk dat van erfstadhouder prins Willem V in 1766 en uiteraard het verblijf van koning Willem II aan de stad en talloze andere koninklijke bezoeken.

Op 29 april wordt het boek aangeboden aan de Koning. Vanaf dat moment is het beschikbaar voor iedereen.

Bestel nu met korting

Tot 26 april kunt u het boek met korting bestellen. Dat kan door te gaan naar de website. Het boek kost dan slechts €19,95. De uiteindelijke prijs in de winkel wordt ook €24,95. Het boek is vijftig uur na Koningsdag verkrijgbaar bij boekhandel Gianotten-Mutsaers en de VVV-winkel. Je kunt dit prachtige boek ook laten verzenden naar je thuisadres.

Over Citymarketing Tilburg

Citymarketing Tilburg is opgericht om Tilburg op de kaart te zetten, zowel nationaal als internationaal. De stichting wil meer mensen laten kiezen voor Tilburg. De stad sámen aantrekkelijker maken voor bewoners, bezoekers, bedrijven en studenten. Daarom stimuleert Citymarketing Tilburg (de communicatie over) bijzondere projecten en initiatieven die betrekking hebben op Tilburg.

Reageer op dit bericht