Nieuws

Swim to Fight Cancer Tilburg
Let op! Dit artikel is al 208 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Update Swim to Fight Cancer Tilburg: al 375 zwemmers en meer dan €120.000

Het is hoe dan ook nu al een succesvolle tweede editie van Swim to Fight Cancer. Sinds de opening van de inschrijving in april hebben al 375 zwemmers zich ingeschreven. Daarmee zit de organisatie nu al boven het aantal deelnemers van vorig jaar. Wil jij ook graag mee zwemmen op 25 augustus en geld ophalen voor het goede doel? Inschrijven kan nog tot 18 augustus.

Tussenstand geldbedrag

Ben je niet zo’n waterrat, maar wil je wel bijdragen aan het goede doel? Je kunt ook nog steeds doneren. Tot nu toe is er al meer dan €120.000 opgehaald, maar daar willen we natuurlijk nog wat meer van maken. Even ter vergelijking: vorig jaar werd er meer dan €200.000 opgehaald door 364 deelnemers.

Zwemclinics

Heb je je al ingeschreven voor Swim to Fight Cancer Tilburg? Of ben je van plan om dat nog te doen? Zet dan vast de zwemclinics bij Rauwbraken op 15 en 22 augustus in je agenda. Op deze twee avonden kun je (als je wilt) van 19.00 tot 20.00 uur, samen met andere deelnemers, trainen op het zwemmen in open water.

Komen supporten

De strijd tegen kanker is serieus, en juist daarom is het belangrijk het leven te blijven vieren! Dat gebeurt ook dit jaar met een programma tijdens én na de Swim. Voor de zwemmers, voor hun families en vrienden, maar ook voor alle andere bezoekers. Zondag 25 augustus kan dus rood onderstreept in de agenda voor de Swim to Fight Cancer Tilburg. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

  • 13.00 uur: opening deelnemersdorp
  • 14.00 uur: officiële opening
  • 14.15 uur: start waves (indeling volgt een week voor het evenement)
  • 18.00 uur: overhandiging cheque
  • 20.00 uur: einde programma

Benieuwd hoe de eerste editie eruit zag? Check hier de aftermovie van vorig jaar!

Swim to Fight Cancer

Swim to Fight Cancer werd in 2014 voor het eerst georganiseerd in Den Bosch en Dordrecht. Inmiddels zijn er zo’n veertien steden die deelnemen. De deelnemers van het zwemevent halen geld op voor Stichting Fight Cancer: een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.

De route die volwassenen afleggen (tussen de 16 en 65 jaar) is ongeveer twee kilometer. Kinderen zwemmen, afhankelijk van hun leeftijd, 250 meter, 500 meter of een kilometer. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om je als team in te schrijven. Bekijk voor alle mogelijkheden even de website van Swim to Fight Cancer Tilburg.

Reageer op dit bericht