Vakantie checklist 2018: deze Tilburgse nieuwkomers moet je uitproberen

vakantie checklist

Het is vakantie, het is lekker weer en we hebben eindelijk tijd om die dingen te doen waar we normaal gesproken nooit aan toekomen. Eindelijk een keer naar die nieuwe lunchzaak, een kijkje nemen in dat nieuwe winkeltje of een drankje doen op dat nieuwe terras. Wij hebben dé ultieme vakantie checklist voor je gemaakt: hier moet je de komende weken echt nog even langs. 

Foto: Stadsbrouwerij 013 & Brownies&DownieS

Horeca

Arbie’s Beach House & Strandbad

Deze kan met het lekkere weer natuurlijk niet ontbreken. In mei opende het volledig vernieuwde Arbie’s haar deuren in Berkel-Enschot. Je kunt hier lekker relaxen op het terras, zonnen op het strand en natuurlijk een duik nemen in het water. Check even dit artikel voor meer informatie!

Stadsbrouwerij 013

Sinds 16 juni nieuw aan de Piushaven: Stadsbrouwerij 013. Deze nieuwe parel is gevestigd in een prachtig monumentaal pand uit 1935, dat vroeger diende als graan- en meelfabriek. Inmiddels is het gebouw voorzien van gigantische brouwketels, twintig taps en zijn er zes speciaalbieren verkrijgbaar die een link hebben met Tilburg. Ook niet onbelangrijk: je kunt er heerlijk eten.

Mr. Morris

Eind juni is Mr. Morris geopend in het oude pand van de Soete Inval aan het Radiopleintje. Je kunt hier genieten van heerlijke koffies, sandwiches en frisse juices. Binnen is er plek voor zo’n 50 gasten, maar je kunt ook altijd jouw bestelling meenemen. Benieuwd naar de menukaart? Kijk dan even hier.

The Boiler Room

Eigenaren Tom van den Besselaar en Margot Roovers raakten geïnspireerd door de Amerikaanse underground scene en brengen deze stijl met The Boiler Room naar Tilburg. ’s Middags dient de zaak als loungebar en ’s avonds is er veel muziek, afwisselende live acts en diverse andere activiteiten. In het weekend kan er goed gefeest worden: dan dient The Boiler Room als alternatieve club.

The Fat Greek

Een fijne afwisseling tussen Griekse klassiekers en typische gerechten uit de Amerikaanse diner. Bij The Fat Greek (ofwel T.F.G.) kun je ontbijten, lunchen, snacken, dineren of een lekkere milkshake naar binnen werken. Bij de gerechten kun je denken aan: American pancakes, breakfast burrito’s, mac & cheese, gyros, souvlaki en lekkere salades.

Brownies&DownieS

Het franchiseconcept Brownies&DownieS opende eind april haar eerste Tilburgse locatie op het Pieter Vreedeplein. Het bijzondere aan dit lunchcafé is dat mensen met een beperking hier de kans krijgen op de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor koffie, thee, huisgemaakt gebak of een uitgebreide lunch. Check hier de openingstijden en vergeet vooral niet de video van de opening te bekijken!

Klopa

Klopa heeft een primeur in Tilburg in handen: het eerste Bosnische restaurant van de stad. Ben je niet bekend met de Bosnische keuken, maar lijkt het je wel leuk om dit uit te proberen? Tijdens de lunch biedt het restaurant onder andere de Bosnische plank en de Klopa plank aan! Momenteel zijn ze wegens vakantie gesloten tot 8 augustus, maar daarna zijn ze weer up and running.

Café Mijntje

“Borrelen in hogere sferen,” zo omschrijft eigenaresse Willemijn Goesten haar nieuwe Café Mijntje. Niet alleen omdat gasten plaats kunnen nemen op verhoogde zitjes, maar ook omdat het concept vernieuwend en doordacht is. “Je kunt hier bijvoorbeeld jouw eigen borrel- of kaasplank samen stellen, zodat er nooit iets tussen zit wat je liever niet wilt eten.”

Het Ketelhuis

Op het AaBe terrein zit sinds kort ‘Pannenkoekenfabrique Het Ketelhuis’. Naast pannenkoeken serveren ze in dit industriële pand ook heerlijke ontbijtjes, lunch en diner én kun je er terecht voor een verkoelend drankje of borrelhapje. Voor de kids is er een fijne speeltuin!

Winkels

Primark

Na lang wachten was de opening van de Tilburgse Primark 13 juni eindelijk daar. De populaire winkel is maar liefst 4900 m² groot, verdeeld over vier verdiepingen. Je vindt er onder andere cosmetica, dames-, kinder- en herenkleding, accessoires en home-producten. Bekijk hieronder ook de video van de officiële opening!

Levi’s

Sinds kort zijn we in Tilburg de trotse eigenaar van een echte Levi’s winkel. De jeans specialist opende begin juli haar deuren in de Frederikstraat. Daarmee kreeg het nieuwste winkelstraatje van de Tilburgse binnenstad, na de komst van Hudson’s Bay en Scotch & Soda, weer een impuls. Nu hoef je nooit meer te twijfelen langs welke winkel je moet gaan om de perfecte jeans te scoren!

Kids Love Sneakers XL

Volgens eigenaar Jeroen Mathon is Tilburg ‘een echte sneakerstad’. Jaren geleden kreeg hij daarom het idee om een sneakerwinkel te openen speciaal voor kinderen. De kleine shop aan het eind van de Heuvelstraat waren ze inmiddels ontgroeid en daarom opende in juni Kids Love Sneakers XL haar deuren. Het aantal merken is uitgebreid, het aantal producten (zoals tassen) is uitgebreid én ze verkopen als enige in Tilburg de originele Penny boards voor kinderen.

Petra’s

Gek op vintage? Dan ben je aan het goede adres bij de gloednieuwe Petra Used & Vintage Clothing (Petra’s) winkel aan de Schouwburgring. Het voormalig Listex focust zich nu voornamelijk op exclusieve kleding en vette merken (denk aan: Fila, Champion & Tommy Hilfiger). Benieuwd hoe de zaak eruit ziet? Bekijk dan de onderstaande video!

CASA

De nieuwste Nederlandse CASA shop is gevestigd in het oude Xenos pand aan het Pieter Vreedeplein. De winkel heeft alles voor in huis: meubels, textiel, spullen voor in de badkamer, decoraties, opbergsystemen en nog veel meer.

Binnenkort geopend

BLYF

We moeten nog even wachten, maar binnenkort opent er een nieuwe parel in de Tuinstraat: BLYF. Deze bijzondere eetwinkel opent naar verwachting eind deze maand. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor broodjes, koffies en verse maaltijden. Maar ook voor producten die je niet zomaar in de supermarkt vindt. Kijk hier voor meer info!

Dunkin’ Donuts & Baskin-Robbins multistore

We schreven het eerder al: Tilburg heeft een wereldprimeur in handen! Op 22 augustus opent namelijk de allereerste Dunkin’ Donuts & Baskin-Robbins multistore aan het Pieter Vreedeplein. Kun je niet wachten om je tanden te zetten in een heerlijke donut, pancake of lekkere ijsco? Dan hebben we extra goed nieuws: je kunt tijdens de opening namelijk een jaar lang gratis donuts of ijs winnen!

Nieuwkomer: Festival Bumperkluiven

Het is misschien geen winkel of horecagelegenheid, maar wel een nieuwkomer in Tilburg. Bumperkluiven strijkt op 10, 11 en 12 augustus neer in de Spoorzone. Wat je van het foodfestival kunt verwachten? Diverse foodtrucks, speciaalbieren, kindervermaak, muziek en nog veel meer. Ook leuk: de toegang is gratis. Een fijne tip voor jouw vakantie checklist dus!

Tips

Heb jij nog een leuke tip voor alle mede-Tilburgers? Laat deze dan achter in de reacties!