Van Uffelen neemt Gimbrère Tilburg over

gimbrère

Het was even schrikken: Gimbrère na 180 jaar weg uit de Tilburgse binnenstad. Maar er is goed nieuws, want er komt een waardige vervanger voor in plaats: Van Uffelen. Begin 2019 gaat het modehuis, dat vergelijkbare merken verkoopt, open in het pand van Gimbrère. 

Volgens directeur Alexander Gimbrère vult Van Uffelen het gat op modegebied dat Gimbrère achterlaat. Ze gaan deels dezelfde merken verkopen. Van Uffelen is, naast de webshop online, met fysieke winkels onder meer te vinden in steden als Breda, Eindhoven, Waalwijk, Delft en Utrecht. Het modehuis startte in 1945 met een dames- en herenzaak in Delft. Inmiddels zijn er 42 winkels waar ze heren-, dames- en kinderkleding verkopen.

Merken Van Uffelen

In de webshop van Van Uffelen zijn onder meer de volgende merken te vinden: Hugo Boss, Scotch & Soda, PME Legend, Petrol, Tommy Hilfiger, maar ook merken als ONLY, Tumble ’n Dry en CARS zijn er te koop. Welke merken uiteindelijk in de vestiging in Tilburg liggen, is nog niet bekend.

Opening Van Uffelen

Naar verwachting gaat de nieuwe winkel begin februari open. Het personeel van Gimbrère wordt mee overgenomen. Gimbrère kondigde in oktober aan na 180 jaar weg te gaan uit de Heuvelstraat, lees meer over de geschiedenis van het Tilburgse bedrijf in dit artikel.