Nieuws

afgelast
Let op! Dit artikel is al 18 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Evenementen met ruim 100 bezoekers afgelast, musea & theaters dicht: winkels wel open

UPDATE 12 MAART: In een persconferentie geeft premier Mark Rutte aan dat alle evenementen vanaf 100 personen worden afgelast. Tevens blijft het advies om thuis te werken en je te onthouden van sociale contacten. Zorg ook dat je ouderen en kwetsbare doelgroepen niet opzoekt. De maatregelen gelden tot ten minste 31 maart. 

Dit zorgt er ook voor dat het extra carnavalsweekend van volgende week niet doorgaat. D’n Opstoet is dan ook afgelast.

Afgelaste evenementen

Inmiddels zijn er al diverse Tilburgse evenementen afgelast. Denk aan de thuiswedstrijd van Willem II (tot en met ten minste 31 maart), Tilburg Trappers (hele seizoen), de Tilburgse Platenbeurs en het Tilt Festival. Premier Rutte heeft afgekondigd dat evenementen vanaf 100 personen worden gecanceld tot en met ten minste 31 maart.

Ook organisaties als Theaters Tilburg, Poppodium 013, Theater De Nieuwe Vorst, Paradox, Hall of Fame en Museum de Pont schrappen hun activiteiten.

Horeca en scholen gesloten

Burgemeester Weterings riep eerder al op tot sociale onthouding, zondag 15 maart werd ook bekend dat horeca, scholen en sportkantines de deuren sluiten. Supermarkten en winkels blijven vooralsnog gewoon open.

Zwembaden, ijsbaan & sportzalen gesloten

De gemeente Tilburg heeft gemeentelijke sportaccommodaties tot en met 31 maart gesloten. Denk aan zwembaden, ijsbanen en sporthallen. Meer informatie hierover lees je in dit artikel.

Tips voor thuis

Enfin; sociale onthouding dus. Tijd voor quality time met je man, vrouw, vriend, vriendin en gezin. Maar bij voorkeur wel binnen. Een aantal tips voor binnen.

  • Netflix & Videoland
  • Bioscoopfilms kijken met Pathé Thuis
  • Spelletjes spelen
  • Legpuzzel leggen
  • Eindelijk je kast eens een keer uitruimen
  • Online vakanties bekijken
  • Je huis grondig schoonmaken
  • Lekker uitgebreid koken
  • Of eten laten komen via Thuisbezorgd

En afsluitend hopen we uiteraard dat het virus zo snel mogelijk onder controle is, zodat we met zijn allen weer kunnen gaan genieten van onze stad en alle fantastische evenementen & activiteiten die er georganiseerd worden! Voor actuele updates rondom het COVID-19 virus kun je het beste de website van RIVM raadplegen.

Reageer op dit bericht