Verbunt Verlinden brengt Nederlandse wijn met Tilburgse twist

Tilburgse-wijn-Cuvee-Texere-van-Verbunt-Verlinden

Samen met Wijngaard St. Martinus in het zuiden van Nederland heeft Verbunt Verlinden gewerkt aan een wijn exclusief voor de Tilburgse wijnimporteur. Het resultaat is St. Martinus Cuvée Texere.

Waarom daar een Tilburgse twist aan zit?

Het product is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de Limburgse wijnmaker Stan Beurskens en de Tilburgse wijnimporteur Verbunt Verlinden. De naam Texere is afkomstig uit het Latijn en betekent letterlijk ‘weven’ en dat is weer een verwijzing naar het feit dat van oudsher Tilburg een textielstad is. Wijn zit “verweven” in ons leven en brengt mensen samen. Verbunt Verlinden is al sinds haar oprichting in 1844 gevestigd in Tilburg.

Nederlandse wijn

Nederland en wijn was lange tijd geen logische combinatie, mede door ons klimaat. Maar Nederlandse wijn is in opkomst en dat komt doordat de kwaliteit steeds beter wordt. Stan Beurskens, eigenaar van St. Martinus, is een autoriteit op het gebied van Nederlandse wijn waardoor de samenwerking perfect aansluit op het premium karakter van Verbunt Verlinden. Deze St. Martinus Cuvée Texere is gemaakt van de druiven; Johanniter, Auxerrois en Souvignier Gris en heeft een vol fruitige smaak met tonen van citrus. St. Martinus Cuvée Texere is exclusief verkrijgbaar bij Verbunt Verlinden.

Verbunt Verlinden is een toonaangevende moderne Nederlandse wijnimporteur en presenteert een wereldwijd assortiment topmerken. Van toegankelijke schenkwijnen tot wijnen van de meest vooraanstaande wijnhuizen. Van traditioneel tot innovatief en eigenzinnig.