Nieuws

stadsforum 013
Let op! Dit artikel is al 331 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Vergroening, evenementen en meer: check hier hoe het Stadsforum er in 2025 uitziet (VIDEO)

Dat de gemeente de stad flink aan het aanpakken is, was al langer bekend. Zo zijn de Spoorzone en de Piushaven volop in ontwikkeling. Ook het gebied rondom Stappegoor wordt de komende jaren flink aangepakt. Maar wist je dat ook de omgeving rondom het Willemsplein en het Koningsplein flink op de schop gaat?

Met de renovering van het stadskantoor wordt de toon gezet voor de rest van het gebied. Het gebied wordt flink groener, er is ruimte voor evenementen zoals de kermis en het wordt verkeersveiliger. Het project moet in 2025 zijn afgerond.

In relatie tot de plannen voor het Stadsforum krijgt ook het Koningsplein een metamorfose. Het Koningsplein wordt Koningswei: met veel groen, een verbinding naar de Piushaven via de huidige Koopvaardijstraat en appartementen. De parkeergarage Koningsplein blijft open.

De beelden die gemeente Tilburg heeft gepubliceerd, zijn dan ook veelbelovend. Bekijk de beelden hieronder.

Zo zie je dat de omgeving van het Willemsplein en het Koningsplein er een stuk mooier uit komt te zien. Er is meer ruimte voor groen en minder ruimte voor asfalt. De cityring wordt aangepakt en ontstaat er in het gebied een groot plein die multifunctioneel inzetbaar is. Zo kunnen evenementen als de Tilburgse kermis en Tilburg Zingt alsnog doorgaan op de locatie en is er ook plaats voor de wekelijkse markt.

Het stadsforum wordt een plek waar je elkaar kunt ontmoeten, kunt genieten van optredens en eventjes kunt uitblazen tussen het groen.

Hoe vind je dat de ontwerpen van het Stadsforum eruit zien?

Loading ... Loading ...

Meer informatie

Benieuwd naar meer informatie over het project? Check dan de speciaal ingerichte pagina op de website van gemeente Tilburg.