Verhuizing VVV Tilburg naar Natuurmuseum Brabant van start

VVV Tilburg opent officieel op 5 april de deuren op haar nieuwe locatie in Natuurmuseum Brabant aan de Spoorlaan 434a. De komende weken wordt het assortiment ingepakt. In het laatste weekend van maart is de verhuizing. De VVV, aan de Nieuwlandstraat 34, blijft gedurende die periode zoveel mogelijk open.

Wethouder Erik de Ridder (toerisme&recreatie) is blij met deze verhuizing. “Ik zie erg uit naar de samenwerking met het Natuurmuseum. Het is een populair museum gelegen op een geweldige locatie. Makkelijk bereikbaar voor bezoekers aan de binnenstad en Spoorzone. Door samen te gaan in één gebouw slaan we twee vliegen in een klap. We behalen een structurele bezuiniging van 350.000 euro per jaar, omdat we vertrekken van de huidige locatie in de Nieuwlandstraat en we komen terecht in een prachtig pand op een prima plek.”

Voor het Natuurmuseum Brabant is de komst van het VVV een kans om nog meer bezoekers te interesseren voor het museum. Er komen bij VVV Tilburg tenslotte zo’n 30.000 bezoekers per jaar. Frans Ellenbroek, directeur van het museum, is dan ook verheugd over de komst van de VVV. “We passen heel goed bij elkaar denk ik. Het is mooi wanneer de bezoekers van de VVV op deze manier ook kennismaken met het museum en andersom natuurlijk. We hopen op een fijne samenwerking. De VVV is meer dan welkom!” De samenwerking is vanaf begin april fysiek zichtbaar in de ontvangsthal. Daar bieden medewerkers van de VVV en het Natuurmuseum gezamenlijk hun service aan de bezoekers.

Openingstijden
Op de nieuwe locatie kunnen bezoekers terecht voor het VVV assortiment, informatie over alles wat er in Tilburg te beleven is en arrangementen op maat. De openingstijden zijn iets aangepast. Maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De VVV is op 29 en 31 maart gesloten vanwege de verhuizing. Op 1 april opent de VVV de deuren aan de Spoorlaan en op 5 april vindt de officiële opening plaats. De komende weken wordt er korting gegeven op het VVV assortiment.