Vernieuwd Prins Heerlijk opent haar deuren

Prins Heerlijk

Vanaf vandaag, maandag 31 augustus, is lunchcafé Prins Heerlijk weer geopend. De afgelopen weken was het lunchcafé gesloten omdat er verbouwd werd. De hoogste tijd dus om je even bij te praten over de veranderingen! En met wie kan dat beter dan door Gief, de bedenker en eigenaar van Prins Heerlijk.

Wat Prins Heerlijk zo bijzonder maakt? Dat is natuurlijk het personeel. Het zijn jonge mensen met een leerprobleem of lichte beperking, die zich graag willen ontwikkelen en de wereld willen laten zien wat ze allemaal kunnen. De leerlingen/medewerkers volgen daarvoor een speciaal leertraject binnen Prins Heerlijk waarin ze opgeleid worden tot volwaardig horecamedewerker.

Het vernieuwde lunchcafé

“De sfeer en gezelligheid zijn hopelijk hetzelfde gebleven, maar alles is weer helemaal fris met nieuwe kleuren. We hebben gewerkt aan een nóg koninklijkere uitstraling. Zo hebben we nu een koninklijk gouden plafond, koningsblauwe muren en een kroonluchter die je zomaar in een paleis tegen zou kunnen komen. Je moet echt een keer komen kijken!” vertelt Gief.

Die uitnodiging laten we natuurlijk niet voorbij gaan. Als we bij Prins Heerlijk aankomen is Noortje bezig met de laatste voorbereidingen om de bar in orde te maken. Noortje begon in 2009 zonder diploma, maar is inmiddels de drijvende kracht achter het lunchcafé. Ze is zichtbaar trots op de nieuwe inrichting. Vooral de nieuwe kroonluchter en de fotowand achterin de zaak trekken veel bekijks. PH3

Koninklijk bezoek

Bij de vraag aan Gief naar de meest bijzondere gebeurtenis sinds de opening van het lunchcafé in 2008, moet hij lang nadenken. Prins Heerlijk was vanaf de start eigenlijk gelijk een succes, zeker voor de jongeren. Vandaar dat het lastig is om één moment te kiezen.

Na even twijfelen kiest hij voor de (maar liefst) twee koninklijke bezoeken. “In 2011 stond Kroonprins Willem-Alexander onverwachts op de stoep tijdens de diploma-uitreiking van twee leerlingen. Dat vonden ze echt he-le-maal geweldig.”

Drie jaar later was het weer raak. Toen kwam Koningin Máxima op bezoek. “Dit bezoek hing samen met dat van Prins Willem-Alexander. Ze hadden het samen gehad over het vorige bezoek. Het enthousiasme en de trots waarmee de jongeren vertelden was de kroonprins bijgebleven.

“Enthousiasme en trots, dat is dus precies waar Prins Heerlijk voor staat. Als je ziet hoe trots de jongeren op zichzelf zijn en op wat ze bereikt hebben, dat is dus waarom we het doen! Dit zie je het beste tijdens de diploma-uitreikingen. Het zijn jongeren waarbij het eerst niet lukte en nu hebben ze een diploma.”

Prins Heerlijk

Openingsacties

Je bent nu vast benieuwd naar het vernieuwde Prins Heerlijk lunchcafé aan de Nieuwlandstaat. Een goede reden dus om deze week weer eens koninklijk te genieten. Speciaal voor alle benieuwde Tilburgers en bezoekers van daarbuiten, trakteert Prins Heerlijk iedereen op een heerlijk taartje tijdens de openingsweek. Ga dus snel een kijkje nemen!

Voor meer informatie kijk je op de website en de Facebookpagina van Prins Heerlijk.