Vernieuwde website Woning in Zicht binnenkort online

Op 7 september lanceert Woning in Zicht een nieuwe, verbeterde website voor het woningaanbod van vier woningcorporaties in de regio: TBV Wonen, Tiwos, WonenBreburg en ’t Heem. Vanwege het overzetten van gegevens is www.woninginzicht.nl van maandag 29 augustus tot en met dinsdag 6 september uit de lucht.

De nieuwe website is duidelijker, overzichtelijker en makkelijker. De website is volledig responsive. Dat betekent dat deze zowel op een pc, tablet als smartphone gebruiksvriendelijk is. Zo kunnen woningzoekenden overal een woning zoeken die past bij hun wensen en inkomen en kunnen daarvoor ook een persoonlijk zoekprofiel aanmaken.

Wat is er veranderd?

  • Het eerste dat opvalt, is het nieuwe logo met een frisse en eigentijdse uitstraling
  • Daarnaast zijn een paar termen, veranderd:
    – De ‘toegankelijke woningen’ heten voortaan ‘nul-treden woningen’. Bij deze woningen krijgen mensen met een verhuisverklaring voorrang.
    – Het ‘aanbodmodel’ heet ‘inschrijfduur’ om duidelijk aan te geven dat de plaats in de wachtrij bepalend is voor toewijzing.
    – De optie ‘direct te huur’ is veranderd in ‘eerste reageerder’.
    – ‘Loting’ blijft gewoon ‘loting’, hier maakt iedereen die reageert evenveel kans op de woning.

Website tijdelijk niet beschikbaar

Omdat alle gegevens van de huidige website naar de nieuwe moeten worden verhuisd, is www.woninginzicht.nl vanaf maandag 29 augustus tot en met dinsdag 6 september tijdelijk uit de lucht. Woningzoekenden kunnen dan even niet op woningen reageren. Op woensdag 7 september is Woning in Zicht terug met de vernieuwde site.

  • Woningzoekenden die al ingeschreven staan, hoeven zich niet opnieuw in te schrijven. Wel moeten zij hun inschrijving activeren en een aantal gegevens aanvullen. Zij ontvangen hierover persoonlijk bericht van Woning in Zicht.
  • Nieuwe woningzoekenden kunnen zich vanaf 7 september op de vernieuwde website online inschrijven.

Efficiënte samenwerking

De vernieuwde website is het resultaat van een samenwerking tussen drie Brabantse woonruimtebemiddelaars en Zig Websoftware: Woning in Zicht (Tilburg), Wooniezie (Helmond/Eindhoven) en Klik voor Wonen (West-Brabant). De website van Woning in Zicht is de eerste die live gaat. Iedere woonruimtebemiddelaar behoudt zijn eigen naam, stijl en lokale karakter. Het is vooral de techniek achter de website die samen is ontwikkeld. En daarmee besparen de deelnemende woningcorporaties aanzienlijk op de kosten.