Verse gerechten voor minder dan een tientje: Maal5 start met nieuwe gezonde maaltijdservice in Tilburg

maal5 maaltijdenservice

Iedereen heeft ermee te maken: je komt uit je werk, wil iets lekkers gaan eten maar hebt geen zin, tijd of inspiratie om de keuken in te gaan. Je kijkt op de apps van verschillende bezorgservices en ziet een hoop ongezonde opties. Dat kan anders, vinden ondernemers Steffan Oerlemans en Nick Klaassen. Ze sloegen de handen ineen en hebben met Maal5 een nieuwe maaltijdenservice opgericht waar je vijf dagen per week een gezonde én betaalbare maaltijd kunt bestellen.

Foto header gemaakt door Jules van Iperen: Steffan (links) en Nick (rechts)

“Wij maken lekkere en gezonde gerechten waarmee we mensen willen verrassen. Iets wat gezond is, maar je niet snel thuis maakt. Dus geen simpele aardappelen-vlees-groente gerechten,” vertelt Nick.

Denk bijvoorbeeld aan rendang, tom kha kai, Bouef Bourguignon of enchilladas met bbq-chicken. Ook heeft Maal5 iedere dag een vegetarische optie. “We koken dagelijks alles vers en werken met gezonde en eerlijke producten. Zo kunnen mensen die geen tijd of zin hebben om te koken alsnog een gevarieerde en gezonde maaltijd eten. We bereiden ook elke dag iets anders zodat je iedere dag iets lekkers kunt eten dat nooit verveelt,” vertelt Steffan.

De maaltijden kosten €9,50 en worden in het centrum bezorgd. Ook kun je ze ophalen bij een pick-up point in de buurt. Vervolgens kun je ze thuis verwarmen. “Het zijn gerechten die je alleen nog even in de oven hoeft te schuiven. Flinke porties zodat ook de grote eters er genoeg aan gegeten hebben,” gaat Steffan verder.

Ontzorgen tijdens hectische avonden

Nick werkte jarenlang als commercieel manager bij Prise d’Eau en HC Tilburg, Steffan is mede-eigenaar van Cookaholics. Door hun schat aan ervaring in de hospitalitybranche weten de mannen dat er behoefte is aan zo’n service. “Mensen hebben tegenwoordig een druk leven. Ze werken en moeten ’s avonds ook nog de kinderen naar het sporten brengen. En ondertussen moet er ook nog een lekkere maaltijd op tafel komen. Ook deze mensen willen wij met Maal5 ontzorgen,” zegt Nick.

Hij gaat verder. “Er is in Tilburg heel erg veel te bestellen, maar een hoop daarvan is fastfood. Ik blijf me verbazen dat er in een stad als Tilburg markt is voor zo’n 150 bezorgrestaurants. Wij willen de gezonde optie in dit rijtje zijn.”

maal5 maaltijdenservice

Grote ambities en maatschappelijk verantwoord

Afgelopen weken draaide Maal5 alvast proef met zo’n 120 klanten. “De reacties zijn erg goed. Sterker nog: de mond-tot-mond reclame is nu al begonnen,” aldus Nick.

Komende periode wil Maal5 direct gaan knallen. Aan ambities hebben ze dan ook geen gebrek. Zo willen ze in heel Tilburg pick-up points waar je maaltijden kunt ophalen. “Denk bijvoorbeeld aan sportscholen, verenigingen, kinderdagverblijven, tankstations en andere plekken waar mensen toch al komen. Want het zou toch superfijn zijn als je bij de sportschool waar je gaat sporten ook meteen je eten op kunt halen?! Dat bespaart ook nog eens veel tijd. Ook willen we in de toekomst gebruik gaan maken van onbemande pick-up points.”

Ook wil Maal5 uitbreiden naar de omliggende dorpen en steden in regio Midden-Brabant. En dat helemaal maatschappelijk verantwoord. “We werken zoveel mogelijk met biologisch afbreekbare verpakkingen. Ook bezorgen we nu met fietsen en willen we in de toekomst gebruik maken van elektrische bestelbussen. Ik vind maatschappelijk verantwoord ondernemen heel belangrijk,” vertelt Steffan. Dit zie je ook terug in de maaltijden die Maal5 maakt. “We koken zonder additieven en enkel met producten met een goede herkomst.”

maal5 maaltijdenservice

Openingsacties

Vanaf maandag 23 november kan heel Tilburg dus genieten van de gerechten van Maal5. Vanaf zaterdag 21 november komt de website met het menu online en kun je bestellen. Ze hebben ook een leuke openingsactie. Zo krijg je met kortingscode ‘korting25’  25% korting op je bestelling als je voor maandag 23 november 12:00 uur je maaltijd bestelt.

Meer informatie

Maal5 is vijfmaal (vandaar de naam) per week geopend: namelijk van maandag tot en met vrijdag. “We willen niet concurreren met restaurants, maar de Tilburgers die doordeweeks druk zijn en lekker gevarieerd willen eten, ontzorgen.”

Je kunt dagelijks online bestellen en je maaltijd thuis laten bezorgen in het centrum van Tilburg of afhalen bij een van de pick-up points. Momenteel is er een pick-up point in De Blaak. Maar dat worden er waarschijnlijk snel meer. Ook gaat Maal5 zich richten op bedrijven en kunnen ze maatwerk leveren naar de vraag die je als bedrijf hebt. Denk aan overwerkmaaltijden voor personeel en meer.

Wil je meer weten? Check dan de website van Maal5 voor de mogelijkheden en om direct te bestellen. Benieuwd naar leuke acties? Volg ze dan op Facebook en Instagram.