Nieuws

Stichting Tilburg AHOI
Let op! Dit artikel is al 125 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Vertrouwde vaartochten onder nieuwe vlag: Stichting Tilburg AHOI

De rondvaartscheepjes in de Piushaven van Stichting Tilburg te Water varen door onder nieuwe vlag: Stichting Tilburg AHOI. Binnen stichting Tilburg te Water is een splitsing van activiteiten ontstaan. Tilburg te Water gaat zich voortaan vooral richten op natuureducatie. De nieuw opgerichte stichting ‘Tilburg AHOI’ ontfermt zich over de rondvaarten en de diverse evenementen in de Piushaven.

De doorstart van de scheepjes is mede mogelijk gemaakt door Wil Versteijnen van GVT. Versteijnen heeft een groot hart voor de Piushaven en speelde al een rol bij het behoud van de haven midden jaren ’90. Ook heeft hij steeds ondersteuning geboden bij het beheer van de rondvaartscheepjes. De nieuwe stichting is Wil Versteijnen erg dankbaar voor zijn hulp bij overname van de scheepjes.

Vaartochten met muziek, gids, eten en drinken

De Tilia, Waterlander en Waterjuffer varen al sinds 2010 met groepen binnen en buiten de Piushaven. Na een jaar corona-pauze, kunnen ze nu weer het water op. Tilburg AHOI zet de vaartochten met muziek of gids, eten en drinken zo snel mogelijk weer boekbaar op de website. Dit soort vaartochten waren namelijk op halve bezetting door corona niet meer rendabel. Ook pakt Tilburg AHOI de draad op van de organisatie van uiteenlopende culturele evenementen op en aan het water, zoals de varende concerten ‘Sous le Pont’.

Het nieuwe bestuur en de vertrouwde schippersploeg gaan aan de slag onder aanvoering van voorzitter en scheepswerktuigbouwkundige Rowan Saint (30). De grondleggers van de rondvaarten in Tilburg, John La Haye en Caroline Docters van Leeuwen, steunen de nieuwe stichting.

Ook een voorliefde voor schepen?

Ook een voorliefde voor schepen? De stichting zoekt nog ondersteuning bij het scheepsonderhoud en de administratie. Aanmelden kan via de contactgegevens op de website.