Nieuws

kingside slider
Let op! Dit artikel is al 171 dagen oud en wellicht niet meer relevant

VIDEO: Dertig Willem II-supporters knappen fanatieke tribunes KingSide en Vak E op

Zomerstop, maandenlang geen voetbal door de coronaperikelen maar stilzitten doen de supporters van Willem II niet. In 3,5 week knapten zo’n dertig fanatieke supporters van verschillende supportersgroeperingen de KingSide en Vak E op. 

Beeldmateriaal bij het artikel: 11 Shots Media & Droog Video

De bovenzijdes van de KingSide en Vak E kregen een flinke upgrade. De tribunes zijn tot in de nok van het stadion dichtgetimmerd en verrijkt met prachtige muurschilderingen. Hierop zijn uiteraard de namen van de tribunes verwerkt en zie je verschillende details die verwijzen naar de club en stad. Ook is de leus ‘Voor Niemand Bang’ als gigantische graffiti-piece aangebracht in de gracht voor de KingSide.

Uitstraling die past bij de sfeer in het stadion

Zowel de supporters als algemeen directeur van Willem II zijn blij met de opknapbeurt. “Met de opknapbeurt hebben beide tribunes een uitstraling gekregen die beter past bij de sfeer en beleving die de afgelopen jaren heerst in het Koning Willem II stadion. Hopelijk kunnen we weer heel snel genieten van een kolkende sfeer in het stadion. Tot die tijd kun je in ieder geval genieten van de nieuwe schilderingen,” laat de werkgroep weten.

Algemeen directeur Martin van Geel bedankt de betrokken supporters voor hun werk. “Wij zijn trots op alle supporters die in het belang van de sfeer, beleving en club vele uren in dit mooie project hebben gestoken. Dit initiatief en het resultaat zegt veel over de betrokkenheid en samenhorigheid bij onze supporters. We bedanken jullie voor dit prachtig werk dat ongetwijfeld zal bijdragen aan de fantastische sfeer in ons stadion.”

Tijdens Willem II – IJsselmeervogels – op zaterdag 8 augustus om 15:00 uur – zijn de muurschilderingen voor het eerst te bewonderen voor supporters. Ben je benieuwd naar meer beelden van de making-of? Check dan vooral de supporterswebsite Tilbo.com.