Video: ringstaartaki’s krijgen een traktatie bij Safaripark Beekse Bergen tijdens Wereld Lemuren Dag

De ringstaartmaki's en rode vari's in Safaripark Beekse Bergen
De ringstaartmaki’s en rode vari’s in Safaripark Beekse Bergen zijn op Wereld Lemuren Dag getrakteerd op een plateau vol groente en fruit. En daar genieten ze van! Lees snel verder en bekijk de beelden. 

Wereld Lemuren Dag

In totaal zijn er meer dan 100 soorten lemuren, die alleen maar voorkomen op Madagaskar. Naast ringstaartmaki’s en vari’s behoren ook vingerapen, indri’s en sifaka’s tot deze groep. Veel lemuren worden ernstig bedreigd.
“Het gaat absoluut niet goed met de lemuren in het wild en ook met de natuur op Madagaskar gaat het er slecht aan toe. Er worden veel bomen gekapt voor onder meer landbouw en daardoor verliezen de lemuren hun leefgebied”, vertellen dierverzorgers Claudia Nijenhuis en Judith van der Loo. “Daarnaast worden ze gevangen voor hun vlees of om als huisdier gehouden te worden.”

Lemur Rescue Center 

Om aandacht te vragen voor de situatie van de lemuren in het wild, is Wereld Lemuren Dag in het leven geroepen. Safaripark Beekse Bergen helpt de ringstaartmaki’s en rode vari’s middels het managementprogramma, ook wel fokprogramma genoemd. Daarnaast draagt het wildlifepark bij door Stichting Wildlife te ondersteunen.
Stichting Wildlife zet zich in voor verschillende natuurbeschermingsprojecten, waaronder het Lemur Rescue Center. Dit opvangcentrum op Madagaskar vangt in beslag genomen lemuren op, verzorgt deze dieren en zet ze vervolgens weer uit in een naastgelegen bos, dat door de organisatie wordt beheerd. “Ook educatie is belangrijk. Het Lemur Rescue Center geeft enorm veel voorlichting op bijvoorbeeld scholen over de lemuren en over het behoud van het leefgebied van deze dieren”, aldus Kris Hekhuis van Stichting Wildlife.

Bezoeken?

Wil jij deze leuke diertjes graag in het echt zien? Dan hebben wij een leuke tip voor je! De combitickets van Citymarketing Tilburg. Voor een bezoek aan beide parken betaal je samen €60,-. Daarmee profiteer je van een korting van €12,- per combinatieticket. De tickets zijn te bestellen via deze website.

Werken bij de Beekse Bergen?

Lijkt jou het nu leuk om deel uit te maken van het team? Dat kan! Er staan nog diverse vacatures open die jij kan vervullen. De vacatures vind je via deze link. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Beekse Bergen. De tickets zijn te bestellen via deze website.