Nieuws

Let op! Dit artikel is al 3728 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Vier dagen carnaval in 013

Van vrijdag 4 tot dinsdag 8 maart barst het carnaval los, ook in kruikenstad. Het Tilburgse carnaval bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Zo begint het vrijdag 4 maart met de kroegentocht, op zaterdag 5 maart wordt prins Frans-Jan d’n Irste ingehaald, op zondag 6 maart is er natuurlijk d’n Opstoet, op maandag 7 maart is het Tjeukefist voor alle kinderen en dinsdag 8 maart eindigt het spektakel weer. 013 zal dit jaar volop onderdeel worden van dit grote volksfeest in Tilburg en heeft ook het predikaat kruikenkroeg. ‘013 staat middenin de samenleving en is er voor elke Tilburger’, zegt Guus van Hove, directeur van 013. De poptempel, die al sinds enkele jaren een gastvrij thuis biedt aan het Blérconcours, het Louwdiner en het Prinsebal, wordt voor de komende drie jaar ook het vaste adres voor het Haandeschudde en het Tjeukefist.
 
Op vrijdag 4 maart wordt het Tilburgse carnaval geopend met de traditionele kroegentocht. De Kleine Zaal van 013 is deze avond, net als ongeveer 40 café’s in de binnenstad, geopend als kruikenkroeg. Een carnavals DJ zorgt in een voor de gelegenheid oranje-groen 013 voor een gezellige sfeer. De volgende dag, zaterdag 5 maart, vindt in de Dommelsch Zaal het Haandeschudde met Prins Frans-Jan d’n Irste plaats, een officieel evenement van de carnavalsstichting Tilburg. In een feestelijke setting wordt de prins binnengehaald in 013, waar uiteraard een groots carnavalsfeest omheen gebouwd wordt met de hofkapel en diverse blaaskapellen. Op zondag 6 maart is het tijd voor d’n Opstoet. Door het hele centrum van Tilburg komt de grote optocht voorbij met de mooist aangeklede carnavalswagens, de gezelligste fanfares en mooi uitgedoste loopgroepen. Ook dan is de Kleine Zaal van 013 geopend om voor, na of tijdens d’n Opstoet in een gezellige carnavalsambiance een feestje te bouwen.

Tenslotte staat maandag 7 maart in het teken van de kinderen. Op het Tjeukefist, ook een evenement van de carnavalsstichting Tilburg, is er voor alle kinderen en hun ouders een optreden van Cowboy Billie Boem in de Kleine Zaal. Er is een speel- en schminkhoek in de foyer en volop vertier voor alle kinderen van Kruikenstad in een mooi versierd 013. Kaarten voor deze kindercarnavalsmiddag, die om 14 uur start, zijn voor € 3,- te koop bij 013 Boxoffice, via de internetsite van 013, de grotere postkantoren en Free Record Shop. De allerkleinsten die nog niet kunnen lopen mogen gratis naar binnen.
 
Check voor meer informatie de website van 013.

Kroegentocht
Vrijdag 4 maart 2011 | aanvang 20:00 | zaal open 20:00
Kleine Zaal | Gratis entree

Haandeschudde
Zaterdag 5 maart 2011 | aanvang 16:00 | zaal open 16:00
Dommelsch Zaal | Gratis entree

D’n Opstoet
Zondag 6 maart | aanvang 13.00 | zaal open 13.00
Kleine Zaal | Gratis entree

Tjeukefist 2011: Cowboy Billie Boem
Maandag 7 maart | aanvang 14.00 | zaal open 14.00
Entree € 3,00 excl. service –en transactiekosten | Kleine Zaal
Gratis entree voor de allerkleinsten die nog niet kunnen lopen

Meer weten over carnaval in Kruikenstad?
www.tilburg.com/carnaval

Reageer op dit bericht