Vierde editie KinderKunstLint op Winkellinten Korvel en Besterd

Stichting Tilburgse Linten organiseert voor de vierde keer samen met de basisscholen van de Brede School Oud Zuid (De Triangel), Brede School BrON (Cleijn Hasselt, De Stappen en Den Bijstere) en SNENS het KinderKunstLint.

Vanaf zaterdag 18 oktober hangen er 2 weken lang rond de 55 prachtige kunstwerken in diverse etalages aan de Winkellinten Korvel en Besterd. Alle Dichtdoeken staan in het teken van het thema van de Kinderboekenweek: FEEST!

SNENS is een bureau voor ontwikkeling en uitvoering van educatieve kunstprojecten gevestigd in Tilburg. Eline van der Geest, medewerker van SNENS, vertelt: “Het KinderKunstLint zorgt voor verbinding, tussen de basisscholen en de ondernemers aan de Winkellinten Korvel en Besterd, maar ook tussen kinderen en kunst. De 45 jonge kunstenaars zijn altijd enorm trots als ze hun schilderijen in de etalages zien hangen. Ze zijn op hun scholen ook fanatiek bezig met het werven van stemmen, want ze willen allemaal wel in de top 3 eindigen!”

Breng je stem uit!
De kunstwerken zijn behalve langs de Winkellinten ook te bewonderen op de website www.kinderkunstlint.nl Stemmen gebeurt ook online. Op 3 november worden de winnaars bekend gemaakt. Ook mensen die hun stem uitbrengen, dingen mee naar een mooie prijs. Lintenmanager Saskia Nieuwesteeg: “Het KinderKunstLint is echt een begrip geworden in de wijken Korvel en Besterd. Scholen, leerlingen en winkeliers doen er graag aan mee, en het winkelend publiek is altijd enorm enthousiast.” De 45 leerlingen die deelnemen aan het KinderKunstLint hebben hun DichtDoek (beeld met tekst) gemaakt tijdens een naschoolse activiteit onder leiding van medewerkers van SNENS. Op de school in Korvel maakten sommige leerlingen zelfs twee DichtDoeken.