Nieuws

villa vredelust
Let op! Dit artikel is al 146 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Villa Vredelust vanaf dit weekend open: prachtige locatie, schitterende inrichting en voor ieder wat wils

Na een verbouwing van ruim twee jaar is het dit weekend eindelijk zover: Villa Vredelust opent zaterdag 10 oktober haar deuren. Momenteel mogen ze vanwege de coronamaatregelen dertig personen tegelijk binnen ontvangen. Dat wordt – als de pandemie achter de rug is – uitgebreid tot 150 plekken binnen en 250 plaatsen buiten. Horecamanager Eelco van der Tuin heeft er zin in. “We staan te popelen om open te gaan.”

En wat is het prachtig geworden. Met een lange bar met een aquarium (als een van de enige horecazaken in Nederland) erin, 1200 vogeltjes aan het plafond, een bruin café in de vleugel, prachtig restaurant met dito ambiance en omgeven in de prachtige natuur van Stadsbos013. Je kunt er terecht voor lunch, diner en borrel. Maar de locatie dient zich ook uitstekend als vergaderlocatie of voor feesten en partijen. Dat laatste is momenteel wat lastig gezien de huidige maatregelen, maar wordt hopelijk snel weer mogelijk. Door de verschillende ruimtes in het pand is het ook mogelijk om te genieten van private dining.

Voor Eelco is het belangrijk om mensen te verrassen. “Als mensen hier weggaan, moeten ze het gevoel hebben van ‘hoe hebben we hier voor dit geld kunnen eten’. Je kunt bij ons betaalbaar eten in een luxe ambiance.”

villa vredelust

Prachtige gerechten en voor ieder wat wils

De menukaart van Villa Vredelust bestaat uit prachtige gerechten. Met oog op kwaliteit en voor ieder wat wils. Want: de zaak moet een plek voor iedereen worden. Dus of je nu chique uiteten wilt of na een stevige boswandeling binnenloopt voor een kop koffie met een punt taart: je bent welkom.

Villa Vredelust is dan ook heel de dag geopend. Zo kun je er ook terecht voor een stevige lunch. Op de lunchkaart vind je croques, uitsmijters, salades, lunchplanken en meer. De dinerkaart is ook zeer divers. Van grillspecialiteiten met Japans Wagyu-vlees tot zeebaarsfilet en van heerlijke spareribs tot hamburgers: het staat op de kaart. Ook is het mogelijk om met z’n tweeën een mix van verschillende gerechten te bestellen.

“We koken hier wel met een twist. Zo zijn onze satés van geitenvlees in plaats van kip en werken we met verrassende garnituren. Denk aan verschillende soorten frietjes met toppings. Een Japanse en Italiaanse variant bijvoorbeeld.”

villa vredelust

Van langgevelboerderij tot restaurant

Het pand waarin Villa Vredelust is gevestigd heeft een mooie geschiedenis. De villa – die als langgevelboerderij in 1884 werd gebouwd – is in het verleden het onderkomen geweest van diverse textielbaronnen uit Tilburg.

In 1973 werd de villa door gemeente Tilburg overgenomen en werd het pand een tijd lang anti-kraak bewoond. In 2013 is de villa weer in particulier bezit en de afgelopen twee jaar door de nieuwe eigenaren (die het pand sinds 2016 in bezit hebben) flink verbouwd.

Reserveren

Momenteel is het strikt noodzakelijk om te reserveren als je Villa Vredelust met eigen ogen wilt komen bekijken. De eerste weekenden zijn volledig volgeboekt, maar doordeweeks zijn er nog voldoende plekjes vrij. “Op onze website kun je precies zien wanneer we nog plek hebben. De telefoon staat momenteel roodgloeiend dus het is wel raadzaam om snel te reserveren.”

Eelco wil nog even benadrukken dat het absoluut veilig is om langs te komen. “We willen met zijn allen dit vreselijke virus zo snel mogelijk onder controle hebben. We houden ons strikt aan alle richtlijnen van het RIVM en hebben er alles aan gedaan om een veilig bezoek te kunnen garanderen.”

Wil je op de hoogte blijven van alles wat Villa Vredelust te bieden heeft? Zorg dan dat je ze blijft volgen op Facebook en Instagram.