Villa Vredelust wordt toprestaurant

Villa Vredelust, gelegen aan de Bredaseweg 546, is verkocht. De nieuwe eigenaar, Didier Deleuil, wil een restaurant beginnen waar op Michelinster niveau wordt gekookt. Op vrijdag 24 januari is de koopovereenkomst getekend. De nieuwe eigenaar betaalt 150.000 euro voor het pand.

Het pand aan de Bredaseweg staat sinds mei 2013 in de verkoop. Joost Möller, wethouder Ruimtelijke Ordening, is zeer gelukkig met de verkoop.”Het pand en de directe omgeving hebben ongelooflijk veel potentie. Als Villa Vredelust is gerestaureerd, heb je een toprestaurant gelegen in een prachtig gebied. Ik ben er al lang van overtuigd dat Tilburg een hogere plek op de culinaire ladder moet gaan innemen. Didier Deleuil heeft zijn sporen verdiend in het Belgische restaurantwezen en ik ben er zeker van dat hij van Villa Vredelust een succes gaat maken.”

De nieuwe eigenaar Didier Deleuil hoopt over ongeveer twee jaar het restaurant te openen. “Je weet niet wat je allemaal nog tegenkomt bij de restauratie, maar ik ga er van uit dat Tilburg over een paar jaar een hoogstaand restaurant binnen de gemeentegrenzen heeft. De bedoeling is dat een aantal roulerende chefkoks, die onder andere werken in restaurants met Michelinsterren, hier komen koken.”

Nieuwe start
Villa Vredelust is 200m2 groot. Aan de achterkant van het pand is 150m2 uitbreiding voorzien. Verder kan er in de tuin een losstaand gebouw van75m2 worden gebouwd. Beoogd architect is Jacq. de Brouwer, van het in Tilburg zeer bekend bureau Bedaux de Brouwer. Voor de inrichting van de omgeving wordt het Bossche MTD landschapsarchitecten in de arm genomen. De Tilburgse makelaar Toine Naber heeft de verkoop van Villa Vredelust begeleid.
Op dit moment heeft het pand geen horecabestemming. Het college wil het bestemmingsplan wijzigen om horeca mogelijk te maken. De verwachting is dat medio 2014 het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd.

Restaureren
In de koopovereenkomst is een restauratieverplichting opgenomen. Villa Vredelust is een rijksmonument. Möller: “Het pand verkeert in slechte staat, maar we willen graag dat het gebouw het authentieke karakter behoudt. Als de uitbouw aan de achterkant wordt gerealiseerd heb je een geweldige mix van oud en nieuw.”

Historie
Vredelust is een uit 1884 stammende langgevelboerderij en is daarna onder andere door de textielbaronnen W.A. Mutsaerts en C. van Wezel-Nooteboom-Sala bewoond. Sinds 1973 is Villa Vredelust in het bezit van de gemeente Tilburg.