Vlaggetje Safaripark Beekse Bergen op top Kilimanjaro

https://www.flickr.com/photos/wwarby/

Als het goed is, prijkt er op 8 oktober een vlaggetje van Safaripark Beekse Bergen op de top van de Kilimanjaro. Drie medewerkers en één vrijwilliger van Safaripark Beekse Bergen beklimmen de hoogste berg van Afrika namelijk voor het goede doel: Save the Rhino!

TeamKili van Safaripark Beekse Bergen bestaat uit Hans Groffen (49 jaar en vrijwilliger bij Stichting Vrienden Safaripark), Laura Knipping (33 en werkzaam als dierverzorger), Kris Hekhuis (38 en actief als Ranger) en Maartje Smetsers (28/dierverzorger). Zij reizen in oktober af naar Tanzania en willen met het beklimmen van de Kilimanjaro aandacht vragen en geld ophalen voor Save the Rhino, een organisatie die zich bezighoudt met het beschermen van neushoorns in het wild.

Hoogste berg van Afrika

Kris Hekhuis vertelt: “Wij zijn alle vier al langere tijd werkzaam op de Beekse Bergen. In ons werk zijn we dagelijks bezig met dieren die bedreigd zijn in het wild. Als Safaripark Beekse Bergen participeren we in Europese fokprogramma’s en geven we voorlichting aan bezoekers over onder meer bedreigde dieren en natuurbeschermingsprojecten. Nu wilden we ons ook graag directer inzetten voor dieren in het wild. Het beklimmen van de Kilimanjaro – met bijna 6 kilometer de hoogste berg van Afrika – leek ons de perfecte manier om geld in te zamelen voor een Afrikaanse diersoort die op het randje van uitsterven staat.”

Ook Hans kijkt uit naar het grote avontuur: “Save the Rhino richt zich niet alleen op het beschermen van de neushoorns die er nog zijn, maar ook op het voorlichten van de mensen die producten van bijvoorbeeld neushoornhoorn kopen. Wat mij betreft een fantastisch doel dus! Leuk feitje: ik vier mijn 50e verjaardag op de Kilimanjaro!” Ook Laura heeft er zin in: “Een mooie uitdaging en daarbij ook nog een goed doel helpen, dat spreekt mij aan! Sommige diersoorten hebben het erg moeilijk. Over enkele jaren zijn ze misschien wel uitgestorven als wij niks doen. Daarom wil ik op deze manier mijn steentje bijdragen.”

Supergemotiveerd

Maartje was al eerder in Afrika en werkte daar in een wildpark: “Ik heb met eigen ogen gezien en mogen beleven wat er bij komt kijken om de neushoorns te beschermen tegen stropers. Dit werk gaat 24 uur per dag en 7 dagen per week door. Daarom ben ik supergemotiveerd om me in dit avontuur te storten.”

Overal ter wereld worden dieren met uitsterven bedreigd en staan natuurgebieden onder druk. De neushoorn is één van de diersoorten waarvan de aantallen in het wild momenteel hard achteruit gaan. In 2014 werden er in Zuid-Afrika in totaal 1215 neushoorns gedood: een nieuw record voor deze eeuw.

Donaties

Wie TeamKili en de neushoorns wil helpen kan geld overmaken naar rekening NL16INGB 0006 6432 62 t.n.v. Stichting Vrienden Safaripark/TeamKili. Het streefbedrag van Team Kili is 25.000 euro, dus elke bijdrage – groot of klein – is welkom.