VodafoneZiggo en Remoticom gaan langdurige samenwerking aan

VodafoneZiggo en Remoticom

VodafoneZiggo en Remoticom BV hebben de basis gelegd voor een langdurige samenwerking. CEO Joost van der Velden en Executive Director Business Market John van Vianen tekenden in Amsterdam de overeenkomst, waardoor grote stappen worden gezet in de verduurzaming van Europa.

Slimme steden, evenementen en industrieën in heel Europa

Remoticom is gespecialiseerd in het ontwikkelen van Smart Sensor-technologie, die vervolgens wordt geïntegreerd in producten die steden, evenementen en de industrie efficiënter, slimmer en duurzamer maken. Alle producten dragen bij aan het klimaatakkoord van 2020. VodafoneZiggo voorziet Remoticom van dataconnectiviteit, waardoor de Europese markt kan worden voorzien van realtime end-to-end oplossingen. “Samen zetten we een grote stap naar een duurzamer Europa,” aldus Van der Velden.

In haar relatief korte bestaan zette Remoticom een flinke stempel op de Smart City-sector, en werd de organisatie in juni dit jaar door het MKB uitgeroepen tot één van de meest innovatieve organisaties van Nederland. Het was vorig jaar ook het Bedrijf van de Maand in Tilburg. Kortgeleden voegde de organisatie een apart ‘Smart Events’-onderdeel toe aan het portfolio, dat zich geheel richt op het veiliger en duurzamer maken van de evenementenbranche.

VodafoneZiggo en Remoticom: slimme partnerships

Het geheim van de snelle groei en het succes ligt volgens Van der Velden in het aangaan van slimme partnerships. “We willen graag compact en wendbaar zijn, zodat we mee kunnen bewegen in een snel veranderend speelveld en toch de impact kunnen maken die we voor ogen hebben.” De organisatie investeert dan ook volop in langetermijnrelaties die een wereldwijde uitbreiding mogelijk maken. Echt innovatief zijn gaat volgens Van der Velden namelijk niet alleen over producten of diensten. Juist in de samenwerking met klanten en partners wordt het verschil gemaakt. “We willen meer uit een samenwerking halen en krachten bundelen.” Met die gedachte haakte Remoticom aan bij VodafoneZiggo, die deze visie deelt en eveneens werkt met vooruitstrevende, betrouwbare technologie. De garantie op een langdurige connectiviteit en het wereldwijde netwerk maakt VodafoneZiggo voor hen een waardevolle partner.

Vanuit het hoofdkantoor van Remoticom in Tilburg wordt vanaf heden hard gewerkt aan het verduurzamen van Europa. Remoticom is eigenaar van een eigen productiefaciliteit in China en werkt ook voor onder andere gemeenten, politie en evenementenorganisaties.