Nieuws

honden wk
Let op! Dit artikel is al 293 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Voetballers maken plaats voor Duitse herders: honden WK in Willem II Stadion

Deze week geen lange rushes van Kostas Tsimikas of explosieve loopacties van Fran Sol op het veld van het Koning Willem II Stadion, maar sprints van honderden Duitse herders uit zo’n veertig landen. In Tilburg wordt namelijk het honden WK Duitse herders gehouden! De deelnemers kunnen twee wereldtitels in de wacht slepen: het WK IPO 2017 en het WK Agility 2017.

Dat zo’n WK serieuze business is, blijkt wel uit de 15.000 betalende bezoekers die vorig jaar in Duitsland op de tribune zaten. Ook verschillende landenteams en keurmeesters worden uit alle windstreken ingevlogen. Zo komen de keurmeesters van het WK IPO uit Italië, Finland en Duitsland en doen er landenteams mee uit Argentinië, Indonesië, Japan, Kazachstan, Maleisië en Taiwan. Ook Europese landen als Tsjechië, Ierland, Roemenië en Nederland van de partij.

Twee wereldkampioenschappen

De prijzen worden verdeeld in twee categorieën: IPO en Agility. De eerstgenoemde staat voor Internationale Prüfungs Ordnung, oftewel verdedigings/pakwerk, speuren en appèl; dat kun je kennen van de Duitse herders die voor de politie werken.

Bij Agility gaat het vooral over de behendigheid van de hond. Tijdens het WK in Tilburg zijn er twee verschillende parcours. Er is namelijk een vast parcours en een ‘jumping’ parcours. Bij het vaste parcours moet je denken aan obstakels als een slalom, tunnels en een wip. Bij het ‘jumping’ parcours gaat het erom dat de hond een parcours aflegt met obstakels waar de hond overheen moet springen. Dit moet de hond zo snel en technisch mogelijk doen.

Programma WK herdershonden

Momenteel zijn de eerste officiële trainingen in aanloop naar het WK gestart. Het WK begint zelf aanstaande woensdagochtend om 7:00 uur. De loting staat op dinsdagavond gepland.

Ben jij benieuwd naar het volledige programma? Check dan eventjes de website van het evenement. Wil jij het evenement bezoeken? Een dagkaart kost €12,50. Wil je alle dagen gaan? Dan kun je een passe-partout aanschaffen voor €35,-. Kinderen tot 13 jaar hebben gratis toegang.

Belangrijke informatie voor Willem II supporters die naar de trainingen van het eerste elftal willen gaan kijken of de fanshop willen bezoeken: het stadion is vanwege het WK beperkt bereikbaar. Zie op de website van Willem II hoe je toch probleemloos op verschillende plekken van het stadion komt.

Reageer op dit bericht