Vogelhuisjes en muurschilderingen tijdens de Dag van het Huren

Er stijgt kabaal op vanuit de woonkamer. Spijkers vliegen in het rond. Drie kinderen staan enthousiast te timmeren. Tijdens de landelijke Dag van het Huren op zaterdag 12 september mogen zij een vogelhuisje in elkaar timmeren. Met de blauwe Cars-pet scheef op het hoofd en zijn tong uit zijn mond slaat de zevenjarige Damian geconcentreerd de spijkers in het hout.

Geholpen door een echte timmerman en een voorbeeldhuisje waar hij zo nu en dan een verbeten blik op werpt. Hij slaakt een diepe zucht, maar wordt er steeds handiger in. En na een minuut of 10 heeft hij het voor elkaar. “Ik hang hem op in de tuin. Nu alleen nog een pot pindakaas!”

Grondige opknapbeurt

Samen met zijn twaalfjarige zus Kyra en broertje Mike van vijf (pleister op de kin), vertrekken de drie naar de volgende locatie. Uitvoerder Frank van Hest neemt het over en vertelt enthousiast over de flat aan de Europalaan. Wat ze allemaal hebben gedaan op het gebied van groot onderhoud en wat de huurder zelf mag doen om de woning helemaal eigen te maken. Vanaf maandag 14 september komt deze woning, Europalaan 871, na een grondige opknapbeurt weer in de verhuur. Geïnteresseerden die tijdens deze Dag van het Huren komen kijken, krijgen een spaarlamp mee naar huis.

buurtfeestwonenbreburg

Buurtfeestje

Iets verderop in de straat vieren buurtbewoners een klein feestje met elkaar. Kyra, Damian en Mike staan met hun vogelhuisje in de hand te kijken naar de onthulling van drie kopgevelschilderingen. Thijs Persijn en Liesbeth Verhoeven van tekencollectief Teckel vertellen over de schilderingen. Samen met woonconsulent Gwen Hofland en de wijkstudent hebben ze dit buurtinitiatief begeleid. WonenBreburg laat hiermee zien dat het meer doet dan alleen woningen verhuren. Een fijne, mooie wijk bevordert het samen leven. De drie muurschilderingen vormen een voorbeeld van participatie.

Planten en dieren

In de muurschilderingen zijn Noord-, Midden- en Zuid-Europa uitgebeeld. Voor alledrie is gezocht naar een combinatie van een dier en een eetbare plant of vrucht die symbool staat voor dat gebied. Een rendier en bosbessen voor het noorden, een das en appels voor Midden-Europa en olijven en een schildpad voor het zuiden. Vooral de laatste muurschildering valt in de smaak bij de buurtbewoners. “De kleur geel is vrolijk en zonnig. Erg mooi! En bij het aanzicht van die heerlijke olijven loopt het water me al in de mond!” zegt Harrie van den Akker met een brede lach.

Wil je ook in een net opgeknapte flat in een kleurrijk versierde buurt wonen? Vanaf maandag 14 september is Europalaan 871 in de verhuur. Kijk op WoninginZicht.

muurschilderingdagvanhuren

Dag van het Huren

Afgelopen zaterdag 12 september tijdens de landelijke Dag van het Huren deed ook WonenBreburg mee. Op verschillende locaties in Tilburg en Breda liet zij tussen 11 en 15 uur zien dat ze als woningcorporatie meer doet dan enkel het verhuren van huizen. Voor de kinderen was er een hoop vermaak, studenten maakten kans op een IKEA-bon en bewoners op een WoonEnergie Bespaarpakket ter waarde van € 100. In Tilburg kwamen bijna 200 geïnteresseerden op de activiteiten af.