Vogels thema van unieke combinatie concert en wandeling

Luisteren naar muziek over vogels en kijken naar vogels in de natuur: dat kan tijdens de verrassende combinatie van natuurwandeling en concert door het Tilburgs Vrouwenkoor Cantilare op de zondagen 10 en 17 oktober. Deze bijzondere middag rond het thema vogels start op beide dagen om 12.30 uur met een natuurwandeling onder leiding van een IVN-gids (ongeveer een uur), gevolgd door een gevarieerd concert van het Vrouwenkoor Cantilare.

In haar nieuwe programma ‘Fly Singing Bird!’ brengt Vrouwenkoor Cantilare onder leiding van dirigent Herma Timmer een zeer veelzijdig repertoire, met composities van onder anderen Elgar, Rubinstein, Eben, Bartok, Dvořák, Vaughan Williams en Bliss. De stukken uit de 19e en 20e eeuw hebben vaak een sterke verbinding met de volksmuziek en zijn alle geïnspireerd door vogels. Het koor wordt begeleid door pianist Maarten van den Hoven en fluitist Cécile van Oorschot. Een bijzondere bijdrage komt van verhalenverteller Cisca Boermans. Zij brengt een toepasselijk verhaal van Oscar Wilde.

Op zondag 10 oktober wordt het concert uitgevoerd in de Mariakerk in Oosterhout. De wandeling voert hier over de Vrachelse Heide. In Tilburg gaat de wandeling op 17 oktober door vogeloase het Leijpark, en het concert vindt daarna plaats in het naastgelegen Cenakel. Op beide dagen verzorgen leerlingen van het Midden-Brabant College in Tilburg de aankleding van de concertlocaties.

De entree bedraagt € 12,50 inclusief wandeling en koffie. Alleen het concert bezoeken is natuurlijk ook mogelijk, dit begint om 14.30 uur. Opgeven voor de wandeling en bestellen van kaarten voor het concert kan via www.cantilare.nl, 06 28 77 12 75 of j.vanbeers@planet.nl.