Diner voor nieuwe serie over Vogeltjesbuurt

Vogeltjesbuurt

Op zaterdag 11 juli schittert het pleintje in de Tilburgse Vogeltjesbuurt opnieuw als filmset. Deze keer voor de slotscène voor de nieuwe serie ‘Goud in de Grond’ van Omroep Brabant

Buurtdiner

Net als twee jaar geleden (voor de film ‘Het Avontuur van de Vogeltjesbuurt’) gaan de bewoners in de visagie om aan een prachtig gestylde tafel de opknapbeurt van de buurt te vieren.

Nel Donders kleedt samen met Paul Urbanus en de buurtbewoners de tafel aan met kleurige bloemen, glitters en schitterende kroonluchters.

De bewoners zien er tip top uit en komen samen eten om terug te kijken op het afgelopen jaar. ‘Zijn de mensen zelf ook veranderd?’ is de hamvraag. Typische familierecepten worden uit de kast getrokken en beoordeeld door een jury van prominente bewoners die echt wel weten wat lekker is!

Goud in de Grond

De Tilburgse Vogeltjesbuurt is vorig jaar helemaal op de schop gegaan. Woningcorporatie Tiwos en de Gemeente Tilburg wilden dat de roemruchte volksbuurt een volksbuurt zou blijven en dat iedereen die dat wilde, terug kon komen na de verbouwing. Meer dan 70% van de bewoners heeft dat ook gedaan.

Het begin was moeilijk omdat alle bewoners hun huizen kwijtraakten. Vandaag de dag zijn de meeste bewoners hartstikke blij en trots op hun nieuwe woning en buurt. Dit heeft alles te maken met de grote betrokkenheid bij het ontwerpen van de wijk en door het samen maken van de film.

Bewuster leven

Door ‘Het Avontuur van de Vogeltjesbuurt’ zijn veel wijkbewoners bewuster gaan leven. Ze doen mee aan het gezondheidsproject Fitte Vogels, ze willen iets doen aan het grote aantal gevallen van kanker in de buurt, ze zorgen er voor dat hun nieuwe straten schoon blijven en hun interieurs ondergingen massaal een bijzondere metamorfose…

En intussen vragen ze zich of ze deze zomer weer als vanouds met z’n allen voor hun huizen zullen zitten. Of zit iedereen op zijn eigen plaatsje achter?