Nieuws

Fakkels voor vrede
Let op! Dit artikel is al 1248 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Voor de twintigste keer ‘Fakkels voor Vrede’ in Tilburg

Fakkels voor Vrede is een fakkeltocht die jaarlijks op 24 december wordt gehouden in Tilburg. De tocht wordt gelopen om een statement te maken voor tolerantie en vrede en tegen discriminatie en zinloos geweld. Dit jaar wordt de fakkeltocht voor de twintigste keer gehouden. 

De tocht is door de jaren heen uitgegroeid tot een evenement dat jaarlijkse rond de 1500 bezoekers trekt. Iedereen wordt uitgenodigd om op zijn of haar eigen manier invulling te geven aan de gedachten achter Fakkels voor Vrede. Zo zijn er vuurshows, een info markt, en warme drankjes voor de bezoekers om zich aan te warmen.

Twintig jaar

Twintig jaar geleden begon een groep Tilburgse jongeren een fakkeltocht voor vrede en tolerantie. De afgelopen jaren is de wereld gigantisch veranderd, vrede en tolerantie staan wereldwijd onder druk. De gevolgen hiervan reiken zelfs tot in Tilburg.

Vanuit de achterban kwamen de verzoeken om de vluchtelingen uit Fatima ook uit te nodigen voor fakkels. Zij weten beter dan wie dan ook wat een kostbaar goed vrede is. De nieuwe vluchtelingenopvang in de wijk Fatima levert verdeelde reacties.  Onbegrip maar ook warmte en acceptatie. Verschillende bewoners in de wijk met allerlei verschillende opvattingen moeten nu in een klap samenleven.

De Wijk Helpt

De opbrengst van de fakkelverkoop zal gaan naar “De Wijk Helpt” een initiatief van o.a. Sarah van den Brink. De Wijk Helpt probeert door middel van gezamenlijke activiteiten met de oude en nieuwe bewoners van de wijk Fatima alle bewoners samen te brengen en begrip naar elkaar toe te versterken. De organisatie kan zich geen beter doel voorstellen.

Programma Fakkels voor Vrede

  • Vanaf 16:00 uur kun je bij café de Boekanier terecht voor een drankje en een borrelhapje.
  • Vanaf 17:30 uur is er een info markt en kun je fakkels kopen op het Willemsplein.
  • Om 18.30 uur verzamelen alle deelnemers op het Willemsplein. De avond zal dan beginnen met enkele sprekers en muziek.
  • Daarna, rond 18:45 uur, zal de openingsceremonie plaatsvinden. Tijdens de openingsceremonie zal er een houten vredesbeeld ontstoken worden. Het vredesbeeld is (mede) gebouwd door de Tilburgse vluchtelingen.
  • Na afloop is iedereen vanaf 20:00 uur welkom op de afterparty bij café de Boekanier.

Reageer op dit bericht