Voorbeschouwing Willem II – NAC

Vrijdagavond 19-09-2014 om 20:00 uur, is het weer zo ver, de derby van het Zuiden. Willem II zal in eigen huis aantreden tegen NAC Breda. De Tricolores kende een goede voorbereiding met een overwinning op Feyenoord. De voorbereiding van NAC was qua puntenaantal even goed maar de Bredanaren kwamen goed weg doordat Dordrecht een aantal grote kansen miste. 

Op de ranglijst staat NAC op dit moment op de 7e plaats met acht punten. Willem II vinden we met twee punten minder terug op de 11e plaats. Het staat dus dicht bij elkaar en met een overwinning zullen de Tricolores boven NAC staan. Dat de derby leeft bleek donderdagmiddag wel, tijdens de training stonden er meer dan honderd supporters aan het trainingsveld. Ze staken de spelers een hart onder de riem, door te zwaaien met fakkels en het ontsteken van knal vuurwerk.

Vervolgens begonnen de Willem II spelers aan hun training. Er werd getraind op combineren en positiespel en tijdens de partijronde werd er ook fanatiek getraind. Uit de training viel nog niet op te maken wat de opstelling voor vanavond zal worden. Wel was iedereen fit en dus heeft Streppel een paar knopen door te hakken, vooral in aanvallend opzicht zal hij wat moeilijke keuzes moeten maken. De enige speler waar Jurgen Streppel morgen nog niet over kan beschikken is Tim Cornelisse, hij ontbreekt vanwege privé omstandigheden.

Tijdens de training voelde je aan alles dat er vertrouwen is bij de Tricolores. Zowel bij de spelers als bij het publiek. De spelers maakte een gretige maar ook ontspannen indruk. Terwijl je uit de gesprekken langs het veld duidelijk op kon maken, dat de supporters met niets minder tevreden zijn dan een overwinning op de grote rivaal uit “Bavel noord”.

Ook de kaartverkoop loopt een dag voor de wedstrijd nog hard. Zo stonden er donderdagmiddag rond 16:30 nog tientallen mensen in de rij voor een kaartje. Op dit moment staat de teller op 12.900 verkochte kaarten en de kans dat er morgen nog heel wat bij komen is erg groot. Dus mocht je nog willen gaan, ben er dan snel bij. Je kan je kaartje nog bestellen via www.besteljekaartje.nl of bij de receptie van het Willem II stadion. Deze is vrijdag tot 16:00 geopend, dus niet meer voorafgaand aan de wedstrijd.