Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1839 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Vraag niet wat Tilburg voor jou kan doen, vraag wat jij voor Tilburg kunt doen

Samen met MVO013 & oud-minister Jacqueline Cramer aan de slag voor een duurzame regio

Tilburg, 11 september 2013 – Tijdens de European Social Innovation Week (ESIW) organiseert MVO013 op 18 september samen met oud-minister Jacqueline Cramer de interactieve bijeenkomst 'MVO & Sociale Innovatie: creatie van een duurzame regio' waarin we de synergie tussen maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en sociale innovatie opzoeken.


Samen maatschappelijke waarde creëren

In deze bijeenkomst zoeken we naar inspirerende ideeën die na de bijeenkomst een tastbaar vervolg kunnen krijgen. En die inspiratie is niet alleen voor de deelnemers bedoeld, maar ook voor Jacqueline Cramer, directeur van het Utrecht Sustainability Institute (USI). USI wil samen met het bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke partijen een transitie mogelijk maken naar duurzame urbane regio’s. Mevrouw Cramer heeft van de gemeente Tilburg de opdracht gekregen om een whitepaper te schrijven rondom “The Sustainable Region” en de bedoeling is dat deze bijeenkomst haar mede op een kansrijk en concreet spoor zet.

Samen aan de slag met concrete acties voor een duurzame regio
MVO013-voorzitter Huub Glas start om 14:00 uur met een korte opening, duidt de relatie tussen MVO en Social Innovation en geeft aan wat we deze middag gaan doen om samen tot concrete acties te komen. Vervolgens biedt Jacqueline Cramer inspiratie door middel van een keynote speech over ‘de duurzame regio’. Ze sluit af met een aantal vragen waar het publiek mee aan de slag gaat. Deelnemers krijgen ruimschoots de gelegenheid om ideeën samen met anderen te concretiseren. De MVO013 community ondersteunt dit proces, ook na afloop van de bijeenkomst. Mevrouw Cramer sluit de middag af met een eindconclusie en zal de input waar relevant meenemen in haar whitepaper.

MVO013 & Sociale Innovatie
MVO013 is een community voor en door ondernemende mensen met een duurzaam hart in de regio Midden Brabant. MVO013 geeft al sinds 5 jaar inhoud aan een duurzame regio. De verbinding met Social Innovation is een logische, omdat onze manier van denken en (samen)werken zal moeten veranderen om dit te bereiken. Voor zowel beginners als gevorderden biedt MVO013 een community die tot doel heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen op een hoger plan te brengen. Het aanbod bestaat uit:

1. een online community (www.mvo-013.nl), LinkedIn & twitter
2. een fysieke community met flexibele werkplekken in Urban Oaziz 013
3. MVO-evenementen

Over de European Social Innovation Week
Van maandag 16 september tot en met vrijdag 20 september vindt de eerste European Social Innovation Week plaats in Tilburg. De European Social Innovation Week gaat over nieuwe inspirerende samenwerkingen tussen ondernemende mensen uit het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en de wetenschap. In deze week komen initiatieven in de spotlight te staan die betekenisvol zijn of kunnen worden voor de maatschappij. Zij dragen bij aan oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken, zoals de zorg, het onderwijs, de arbeidsmarkt en duurzaamheid. Verder onderzoeken we die week hoe regionale en internationale initiatieven elkaar kunnen versterken. Meer informatie over het programma is te vinden op www.esiw.nl.

Reageer op dit bericht