Vrijwillige zorg in de laatste levensfase

kbo tilburg

Wanneer het einde van een leven nadert, is het fijn om thuis te kunnen zijn. In een vertrouwde omgeving, met je eigen mensen in de buurt. Maar soms is de zorg voor naasten een te zware opgave. In diverse Middenbrabantse gemeenten kunnen cliënten en mantelzorgers dan rekenen op thuiszorg en op de vrijwilligers ‘palliatieve terminale zorg’ van ContourdeTwern. Tot nu toe boden vrijwilligers in de informele zorg meestal overdag hulp.

Ze constateren dat er ook in de nachten behoefte is aan hulp. Een vrijwilliger: “Werken in de nachten bij mensen in de laatste levensfase is een bijzondere ervaring. Dat je nodig bent en dat je bij het laatste stukje van iemands leven wordt toegelaten, is hartverwarmend. Je vervult een ‘er zijn functie’ en dat is vaak voldoende om de terminale cliënt te ondersteunen en de mantelzorger even rust te gunnen.”

Wil jij je hiervoor één à twee nachten inzetten? Meldt je dan bij ContourdeTwern, telefoon 013 549 86 48 en vraag naar de coördinatoren van de ‘Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg’.