Vrijwilligers maken de stad mooier: VrijwilligersTilburg zet in juni Tilburgse vrijwilligers in het zonnetje

afgelast

2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. In Tilburg heeft dit speciale jaar het motto ‘Mensen maken Tilburg’ gekregen. Het zijn immers de vrijwilligers die de stad en de dorpen mooier, socialer, gezelliger en leefbaarder maken. VrijwilligersTilburg heeft voor de campagneweken in juni een aantal speciale acties bedacht.

Vanaf 31 mei hangen op 43 plaatsen in de gemeente Tilburg posters met acht vrijwilligers. Acht van de vele tienduizenden mensen die zich belangeloos inzetten. Van jong tot oud, van de Reeshof tot Udenhout en van Berkel-Enschot tot Broekhoven. Hiermee willen ze een gezicht geven aan de enorme diversiteit aan vrijwilligers die praatjes maken, levens redden, jongeren coachen, voorlezen, organiseren, collecteren, wandelen met rolstoelers, websites bouwen en veel meer.

Adviseurs aan de deur

In diezelfde week gaan de adviseurs van VrijwilligersTilburg op pad om diverse verenigingen, stichtingen en burgerinitiatieven te bezoeken. Ze vertellen graag over de landelijke campagne en de acties in Tilburg, over hoe je vrijwilligers binnenhaalt, de vrijwilligersverzekering, de vrijwilligersacademie, maatschappelijk betrokken ondernemen en nog veel meer. Wil jij ook een adviseur aan de deur? Kijk dan op de website en meld je aan.

Landelijke campagneweek

De week van 7 juni is een landelijke campagneweek. De medewerkers van de Vrijwilligerspunten gaan dan de straat op en houden openlucht spreekuren. Je treft hen op verschillende locaties in de stad. Mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk of die graag iets voor een ander willen betekenen kunnen langskomen voor informatie, een praatje of om zich aan te melden. Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je vragen hebt over bijvoorbeeld de vrijwilligersverzekering of -vergoeding. Kijk op deze website om te zien waar en wanneer je de medewerkers van de Vrijwilligerspunten (buiten) kunt vinden.

Wil je een taart winnen? Ook dat kan! Maak een selfie met één of meerdere posters die begin juni door heel de gemeente hangen. Bekijk de actievoorwaarden op deze website.